Prijava

Vaša prijava

Turopoljac pao u Knejama

[]

Zelena dečkad Turopoljca dočekala je “Vinare” iz Mladine sa željom osvete za najveći poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva JŽNL, prošle jeseni u Lokošinom dolu. Tako su i ušli u utakmicu, ali ni Vinogradar nije više onaj stari iz jesenske polusezone tako da su svi preduvjeti za dobru utakmicu bili zadovoljeni. I sunčano vrijeme i odlično pripremljen teren išli su u prilog igračima jedne i druge postave.

Iako su igrači Turopoljca pokušavali stisnuti Vinare, napadi su se rasplinjavali do kaznenog prostora gostiju. A kada su gosti u 14. minuti nakon jedne brze akcije poveli golom Marinića, zelena dečkad je morala naći dodatnu snagu za poboljšavanje rezultata.

NK Turopoljac – NK Vinogradar. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Do kraja poluvremena pokušavali su odigrati poneku akciju, ali nisu bili uspješni iako su pucali i Šandor i Horvat i kapetan Lučić glavom ili nedovoljno precizno ili nedovoljno jako za golmana gostiju Bruju.

U drugi dio dečkad Turopoljca ušla je sa Preradovićem i Perićem, odlučniji u namjeri postizanja gola. Iako se cijelo drugo poluvrijeme praktički igralo na jedan gol, onaj gostujuće ekipe, gola nije bilo. Najbliže golu zeleni su bili u 57. minuti kada je Šandor iz okreta pogodio stativu. A majstorski slododni udarac Horvata sa oko 18 m glavom je iz gola izbacio stoper gostiju Ćejvanović, već kad je golman bio savladan. Svi napadi domaćih do kraja utakmice nisu urodili plodom, a gosti su u jeku nažešćih napada domaćih, imali dvije prilike iz kontranapada, ali na sreću zelenih, nisu bili uspješni.

NK Turopoljac – NK Vinogradar. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

U dobroj, borbenoj utakmici, sutkinja je dodijelila 5 žutih kartona, dva igračima Turopoljca i tri igračima Vinogradara.

Vjerojatno su svi u i oko Turopoljca očekivali bolji rezultat na ovoj utakmici 19. kola JŽNL, no još jedan poraz kao da je uz sjeverac koji puše zadnjih dana, donio i neke tamne oblake sa sjevera… Nadamo se samo da će tako kako su došli, sa sjevernim vjetrom i otploviti dalje na jug…

NK Turopoljac – NK Vinogradar. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Jedinstvena županijska liga 2020./2021. – 19. kolo
NK Turopoljac – NK Vinogradar 0:1 (0:1)
Kuče, igralište Turopoljca u Knejama. Nedjelja, 21.03.2021., u 15.00 sati, bez gledatelja. Vrijeme sunčano, vjetrovito, teren dobar za igru.
Glavni sudac: Jelena Kumer (Breganica). Pomoćnici: Štančak Tomislav, Trstenjak Albert (oba iz Samobora). Delegat: Kalinski Branko (Gradec).
Strijelac: 0:1 – Josip Marinić (14)
NK Turopoljac: Petar Kovačić 6, Stjepan Martinić 6,5, Mario Matasić 7, Dario Iličić 6,5, Robert Begić 6,5, Filip Dejanović 6,5, Tomislav Šutalo 6 (od 46. Adrian Perić 6,5), Vjekoslav Lučić (C) 6,5, Tomislav Horvat 6,5, Leon Jaki 6 (od 46. Marko Preradović 6), Marijo Šandor 6,5.
Trener: Milan Marinić 6
NK Vinogradar: Josip Braje (C) 7, Josip Marinić 7,5, Kenan Ćejvanović 7,5 (od 81. Dorian Belan -), Igor Mačešić 7, Mihael Stepinac 7, Marko Vulje 7 (od 46. Roberto Kladušan 7), Bruno Vađina 7, Toni Kurečki 7, Boris Veselić 7 (od 79. Tin Mesić -), Martin Borković 7, Luka Rupčić 7 (od 90. Marko Pleskina -).
Trener: Sanjin Lucijanić 7
Igrač utakmice: Josip Marinić (NK Vinogradar)

Tekst i foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

NK Turopoljac – NK Vinogradar. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr