Prijava

Vaša prijava

Goričani odrađuju svoje i prate suigrače u reprezentacijama

[]

Prolazi i sedmi dan od posljednje utakmice, od šokantnoga gostovanja u Maksimiru, minimalnog poraza i ozljede Joeya Suka koju nećemo tako brzo uspjeti izbrisati iz kolektivne memorije. U međuvremenu su igrači Gorice, barem oni koji nisu na reprezentativnim akcijama, odmorili glavu od nogometa kroz tri slobodna dana, a prvo okupljanje trener Siniša Oreščanin i njegov stožer zakazali su za četvrtak poslijepodne. Tri i pol dana bila su sasvim dovoljna za punjenje baterije, poneki posjet obitelji i odmak od svega što se događalo, ali i od svega što će se tek događati, prenosi službena stranica HNK Gorice.

Prva tema, naravno, opet je bio Joey Suk, koji je već četiri dana nakon operacije napustio bolnicu i otišao na kućni oporavak do početka terapija, iako je rehabilitacijski proces zapravo počeo onog trenutka kad je operacija završila. Joey je već sljedećeg dana ustao uz pomoć štaka, napravio nekoliko koraka, no svjestan je i sam da je pred njim velik posao.

– Presretan sam što idem kući. Sve je prošlo u najboljem redu i uvjeren sam da će tako biti i s oporavkom. Dat ću sve od sebe da se vratim nogomet što je prije moguće – rekao je Suk.

Prognoze su kudikamo bolje nego u prvi trenutak, puknute kosti potkoljenice su namještene i sad treba pričekati da zarastu, što će biti kudikamo lakše uz muskulaturu kakvu ima 31-godišnji veznjak iz Deventera. Nedostajat će momčadi u razdoblju pred nama, u to nema sumnje, ali već od početka sljedeće sezone Joey bi trebao biti u punom pogonu. I, kako sam kaže, jači nego ikad.

Treninge ovih dana propušta društvo koje je u nacionalnim momčadima, pa se na treningu u subotu pojavilo 16 igrača. I dalje čekamo prve minute Kristijana Lovrića u dresu A reprezentacije, ispratili smo nastupe Hrvoja Babeca i Darija Špikića u porazu U-21 reprezentacije od Portugala (0-1) na startu Eura, vidjeli smo i gol Josipa Mitrovića za U-20 selekciju u pobjedi protiv Turske (4-1) u prijateljskoj utakmici, a nema ni Doke, Juniora, mladih Gajića i Cahanija…

Na raspolaganju treneru na kraju su ipak ostali Anthony Kalik i Sylvanus Nimely, prvi zato što je australska U-23 reprezentacija u posljednji trenutak odgodila utakmice protiv selekcija Egipta i Brazila, dok je drugi morao otkazati nastup za Liberiju zbog lakše ozljede. Ne radi se ni o čemu ozbiljnom, Sylvanus je već u treningu, pa je jedini koji radi smanjenim intenzitetom Musa Muhammed, kojeg također muče manji zdravstveni problemi.

Dobra je vijest sve bolje stanje iranskog napadača Younesa Delfija, koji sve treninge normalno odrađuje s momčadi i njegov povratak u konkurenciju za momčad pitanje je dana. Prve minute nakon višemjesečne pauze trebao je odraditi u prijateljskom ogledu sa slovenskim prvoligašem Bravom, no ta je utakmica na kraju morala biti odgođena. Zbog trenutačne situacije s pandemijom Slovenci nisu uspjeli dobiti dozvolu za prelazak granice, zbog čega je ova provjera propala, kao što su propali i pokušaji da se u posljednji trenutak dogovori drugog protivnika.

Umjesto utakmice, u petak je tako normalno odrađen trening, jednako kao u subotu, prije nego što igrači iskoriste slobodnu nedjelju za još malo odmora. Novi trening na rasporedu je u ponedjeljak, a za utorak se pokušava dogovoriti nova prijateljska utakmica, koja je bila u planu i prije nego što je ova prva otkazana, a do tad će se i dio igrača vratiti iz reprezentacija.

Prvenstvo se nastavlja za točno tjedan dana, u subotu 4. travnja, u Veliku Goricu stiže Rijeka. Derbi kola 27. kola HT Prve lige, posljednjeg u trećem krugu, igrat će se u večernjem terminu, od 20 sati. Bez Joeya Suka, ali s osvježenom i još bolje pripremljenom momčadi.