Prijava

Vaša prijava

Pobjeda za kraj regionalne sezone: Gorica prešla preko Sutjeske

[]

Završila je i ova priča. Košarkaši Gorice prvi su put u svojoj povijesti iskoračili preko hrvatskih granica, odigrali sezonu u regionalnoj ABA 2 ligi, a na kraju dominira žaljenje za propuštenom šansom. Ne vlastitom krivicom, već spletom okolnosti, ali učinak je isti. Gorica bi u samo malo normalnijim uvjetima sasvim sigurno bila u doigravanju, s ozbiljnim šansama da napravi dobar posao u njemu, a ovako se oprostila od borbe za titulu pobjedom 92-82 protiv crnogorske Sutjeske iz Nikšića.

Ivan Batur predvodio je Goričane s 20 koševa, za što je potrošio samo devet lopti, a loš učinkovitiji bio je Krešimir Ljubičić, koji je za tek nešto više od 18 minuta utrpao 15 koševa, pri čemu je svih šest šuteva pogodio. Da je ubacio i svih šest slobodnih bacanja, a ne samo tri, slika bi bila još ljepša. Standardno dobar bio je i Mate Kalajžić s 15 koševa, što mu je i prosjek na ovom balonu, u posljednje tri utakmice.

Gorica je već u prvoj četvrtini otišla na dvoznamenkastu prednost, do odmora je imala i dvadeset razlike, ali početkom treće dionice prednost se naglo istopila, došla je Sutjeska na samo pet koševa minusa, no bio je to samo kratak bljesak crnogorske momčadi. Do kraja su Goričani mirno zadržali kontrolu nad utakmicom i došli do pete pobjede u regionalnoj sezoni. Bilo je tijekom utakmice i podosta nervoze, trener Sutjeske Velimir Gašić bio je bijesan zbog suđenja, ali naravno da je kolega s druge strane imao drukčije viđenje.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku na parketu odmjeriti snage s Velimirom Gašićem, velikim i značajnim trenerom na ovim našim prostorima. Samim time, još mi je i draže da smo došli do ove pobjede. Moja momčad zaslužila je da i ranije završi utakmicu, u velikom dijelu bili smo dominantni, a dominantno smo je i dovršili – zadovoljno je konstatirao trener Gorice Josip Sesar, pa dodao:

– Način na koji Sutjeska igra je čista destrukcija, ne razvijaju igru nego pokušavaju velikim brojem prekršaja limitirati protivnika, a agresivnom igrom stalno na granici prekršaja. Moji dečki su se adaptirali na to, ali platiti smo, nažalost, cijenu toga s Mašićevom ozljedom, mislim da je slomio nos.

Prije gruba nego čvrsta je momčad Sutjeske, jasno je da je sve to naljutilo Sesara, pogotovo nakon što je nastradao Ante Mašić, no ipak je na kraju dominiralo to žaljenje za propuštenim, što zbog korone Gorica nije mogla na prvi balon, zbog čega je startala s 0-4.

– Sve u svemu, mogu biti zadovoljan kako smo odigrali ove balone koje smo igrali, ali naravno da i dalje ostaje žal za onim propuštenim prvim balonom. Da smo na njemu zaigrali, vjerujem da bismo imali dvije ili tri pobjede više i sad bismo bili duboko u play-offu. Međutim, što je, tu je, takva je situacija u cijeloj regiji, u cijelom svijetu. Idemo dalje, korak po korak, i nadam se samo da će se ova sezona završiti.