Prijava

Vaša prijava

Meštrica preuzela vrh 1. ŽNL istok

[]

Bila je zanimljiva subota na terenima amaterskih klubova iz Turopolja i okolice ali bilo je i u nedjelju događanja koje vrijedi komentirati. Četvrtoligaš Gradići vratio se s bodom iz Strmca Samoborskog i čuva svoju vrlo dobru petu poziciju u redoslijedu (31 bod). Ravnice na čelu odvojile su se bodovima (45) od drugog Lukavca (43), treći je Dinamo iz Odranskog Obreža (35) a četvrti Zagreb (32). Valja spomenuti da su Gradići vodili 1:0 i onda dobili pogodak u 4. minuti nadoknade.

Zanimljivo je i u Jedinstvenoj županijskoj ligi. Mraclin je sredio TOP iz Kerestinca 1:0 i sustigao ga na drugom mjestu. Prvi Samobor ima šest bodova prednosti i čini se nedodirljiv, što je nekako i sasvim logično. Polet je slavio u Zdencima Brdovečkim i sada je na ljestvici ispred Jelačića koji je pao na devetu poziciju a bio je peti. Boda proljetos nisu osvojili Turopoljac i Lomnica. Lomničani su zimus za trenera doveli Štefa Deverića ali ne ide, pa ne ide. Jer igraju igrači a ne trener.

Hoće li i u Turopoljcu biti nekakvih promjena, što se struke tiče?

U 1. županijskoj ligi istok se zakuhalo oko nadmetanja za vrh poretka. Vodeći Kupa i Kloštar su remizirali kontra svojih suparnika pa je novom pobjedom na čelo izbila Meštrica. Zanimljivo kako je momčad iz Gornje Lomnice stigla do bodova. Zvekovac je doputovao samo sa sedam igrača i bez trenera. Već do 12. minute Meštrica je vodila 2:0, a onda se očekivano jedan gostujući igrač “ozlijedio” i utakmica je morala biti prekinuta. Bit će registrirano 3:0 za Meštricu. Prema vrhu juri i Vatrogasac iz Kobilića koji je doma dobio Milku Trninu. U lokalnom derbiju susjeda u donjem domu, Posavec je sredio Dinamo Hidrel iz Novog Čiča.

REZULTATI UTAKMICA

4. HNL središte, 19. kolo

Nedjelja, 28. ožujka 2021.:

Sava Strmec – Gradići 1:1 (za Gradiće zabio Abazi)

JŽNL, 20. kolo

Nedjelja, 28. ožujka 2021.:

Mraclin – TOP Kerestinec 1:0 (za Mraclin zabio Jurić)

Vatrogasac – Polet Buševec 0:2 (Zagorec, Matušin)

Dinamo Jakovlje – Turopoljac 1:0

Rakov Potok – Lomnica 2:0

1. ŽNL istok, 18. kolo

Nedjelja, 28. ožujka 2021.:

Meštrica – Zvekovac 2:0 (dvostruki strijelac Galović, prekid u 15. minuti)

Posavec – Dinamo Hidrel 2:1 (Buzov, M. Breščaković/Vukadin)

Vatrogasac – Milka Trnina 2:0 (Antunović, Ivkić)

Dubrava – Buna 1:0

Ostrna – Kupa 0:0