Prijava

Vaša prijava

Rijeka u Gorici, Kurilovec u Lučkom

[]

Minulog vikenda odigrano je 16. kolo 2. ŽNL istok u kojoj igra devet klubova. Rezultati: GRADEC Sloboda-Žabnica 1:3, PAUKOVEC Donja Zelina-Mladost Brezine 3:1, TUROPOLJE Turopolje-Croatia 3:0, OBEDIŠĆE Mladost- Brcko 4:3. Slobodan: Graničar Tučenik. Poredak: 1. Turopolje (31 bod), 2. Croatia (27), 3. Brcko (27), 4. Graničar (27), 5. Žabnica (22), 6. Donja Zelina (19), 7. Mladost Obedišće (18), 8. Sloboda (10), 9. Mladost Brezine (3).

U nedjelju je najveći blagdan, pa želimo sretan Uskrs. Turopoljski nogometaši zbog toga igraju dan ranije u subotu, tek su Turopoljac i Polet odlučili svoja domaćinstva obaviti u ponedjeljak koji je takoðer neradan. Nakon reprezentacije, na scenu opet dolaze profesionalni klubovi pa tako i naša perjanica HNK Gorica. Na Turopoljsku ravnicu i u Veliku Goricu stiže Rijeka. Gorici je važno ne izgubiti i onda je još korak bliže natjecanju u Europi, što je i glavni cilj uz kup natjecanje gdje su naši u polufinalu što je sjajno. Idemo dečki i sve to obaviti kako treba. Kristijan Lovrić je protiv Malte (3:0) debitirao za Vatrene, a šteta što nije zabio. A imao je sjajnu priliku mada nije dobio veliku minutažu. Neka u subotu zabije Rijeci, opet dobro.

Naš trećeligaš Kurilovec gostuje u Lučkom, a znamo da tamo od zimus kao trener šefuje također naš Perica Vidak. Mogu li Kurilovčani nastaviti svoj proljetni stopostotni učinak?

Četvrtoligaš Lukavec proljetos ne blista kao jesenas, a novi ispit je u Zagrebu, kod kluba koji za mnoge ima najljepše ime najdražeg grada, a koji već poduže ne igra ni blizu u tom stilu. Turopoljci iz Lukavca, vrijeme je da se probudite iz zimskog sna. Lokalni derbi je i u Odri jer stižu dinamovci iz susjednog Obreža. Prema položaju na ljestvici uspješnosti, Dinamo je favorit, ali u minulom kolu bio je to i Lukavec, a bod je otišao u Odru. U međuvremenu u srijedu Odra je odradila zaostalu utakmicu protiv Zagreba i dobila 5:0!! Bravo Odrci! A Zagreb? Majko mila, na što je spao negdašnji prvak države? Gradići pak bez nervoze mogu ugostiti Sutlu Laduč i pokušati upisati nove bodove za učvršćenje pete pozicije, a mogu preskočiti i Zagreb na stepenici više.

Klubovi Jedinstvene županijske lige igraju utakmice 21. kola. Mraclin i TOP Kerestinec vode bitke za drugu poziciju iza nedodirljivog Samobora. Mraclin ide neugodnom Stupniku, TOP stiže Poletu u Buševec. Svaka prognoza tu je nezahvalna. Klas, Lomnica, Turopoljac i Jelačić igraju doma, a nekako najbliža pobjedi je momčad iz Vukovine jer stiže Vatrogasac iz Zdenca Brdovečkog. Klasu neće biti lako kontra probuđenog Vinogradara, Lomnici dolazi Sveta Nedelja, a pitanje koliko može Turopoljac protiv Naftaša Ivanić koji je u minulom kolu natovario devet komada Strmcu iz Bedenice.

Zanimljivo će biti i u 1. županijskoj ligi istok u borbi za prvo mjesto. Vodeća Meštrica ide Lonji u Lonjicu, Kupi će biti lakše doma u Pokupskom protiv Dubrave iz okolice Vrbovca. Lokalni derbi je u Obrezini kamo stiže Vatrogasac Kobilić. Moglo bi biti vatreno.

U najnižem rangu, 2. županijskoj ligi istok, vodeće Turopolje ide u goste trećem Brcku koji ima četiri boda manje.

RASPORED UTAKMICA:

1.HNL, 27. kolo

Subota, 3. travnja 2021.:

Gorica – Rijeka (Velika Gorica, stadion HNK Gorice, 20.00)

3.HNL središte, 20. kolo

Subota, 3. travnja 2021.:

Lučko – Kurilovec (Lučko, stadion Lučkog, 16.30)

4. HNL središte, 20. kolo

Subota, 3. travnja 2021.:

Zagreb – Lukavec (Zagreb, 16.30)

Odra – Dinamo (OO) (Odra, 16.30)

Gradići – Sutla Laduč (Gradići, 16.30)

JŽNL, 21. kolo

Subota, 3. travnja 2021.:

Stupnik – Mraclin (Stupnik, 16.00)

Klas – Vinogradar (Mičevec, 16.00)

Jelačić – Vatrogasac Zdenci Brdovečki (Vukovina, 16.00)

Lomnica – Sveta Nedelja (Lomnica, 16.00)

Ponedjeljak, 5. travnja 2021.:

Turopoljac – Naftaš Ivanić (Kuče, 16.00)

Polet – TOP Kerestinec (Buševec, 16.00)

1. ŽNL istok, 19. kolo

Subota, 3. travnja 2021.:

Ostrna – Posavec (Ostrna, 16.00)

Kupa – Dubrava Vrbovečka (Pokupsko, 16.00)

Mladost – Vatrogasac Kobilić (Obrezina, 16.00)

Lonja – Meštrica (Lonjica, 16.00)

Zvekovac – Dinamo Hidrel (Zvekovac, 16.00)

ŽNL istok, 17. kolo

Subota, 3. travnja, 2021.:

Brcko – Turopolje (Božjakovina, 16.00)