Prijava

Vaša prijava

Filip Harambašić smirio korektne goste iz Zdenca Brdovečkog

[]

Na Veliku subotu u Vukovini odigrana je prvenstvena nogometna utakmica 21. kola Jedinstvene županijske lige između Jelačića i Vatrogasca iz Zdenca Brdovečkog. Najprije se prije utakmice nebo kišom zatvorilo, a onda je granulo sunce i uvjeti za igru bili su solidni. Favorizirani Jelačić postepeno je zagospodario terenom, a prva prava prilika za pogodak bila je u 25. minuti kad se Prizmić s desna probio između dvojice čuvara i pucao malo iskosa nisko pored suprotne vratnice. Tri minute kasnije bilo je 1:0. Jurica Ćumpek je majstorski okrenuo desnu stranu, a usprintali Antoni Prizmić ovaj put je gađao bliži kut i silovito prizemno pogodio. Time je nestalo grča iz nogu domaćih vukova i redale su se opasne situacije pred vratarom Hrvoja Galića. Matić je u 34. minuti lijepo dubinski proigrao Mateja Nikića koji je izbio sam na vratara te logično pokušao lobom, ali Galić je imao visok odraz i uspio uhvatiti loptu. Harambašić je ubrzo ciljao suprotni kut, ali nije pogodio gdje je želio. Nije pogodio ni Mihanović s nekoliko metara nakon kornera jer je Galić opet bio na pravom mjestu.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Nakon odmora, Jelačić je napadao “svoj” gol, onaj istočni prema svlačionicama. Svoju prvu pravu priliku gosti su imali odmah u 46. minuti. Ubačaj je bio s desna a Barišić je snažnim volejom izbliza bio malo neprecizan. Kazna za goste stigla je u 48. minuti. Najprije je Josip Mihanović snažno pogodio bližu desnu vratnicu, a nakon odbijanca i brzog ubačaja u sredinu, Filip Harambašić je majstorski efektno petom pospremio loptu mrežu za 2:0. Gosti su novu veliku priliku imali u 53. minuti. Opet je s desna odlično ubacio Zdravko Ðeno (prvi, jer je igrao još jedan Zdravko Ðeno!), a Barišić ponovo ima zicer kojeg skida Vratar Jelačića Ivan Marković (iskusniji i standardni Davor Sakač odmarao je na klupi za pričuve). Natko je prognozirao, sad će nova kazna za Vatrogasac. I bila je, a strijelac je bio Miron Memić na asistenciju Harambašića. Harambašić je majstorski zabio i za 4:0 a “gajbu” je namjestio Mihanović. Mogli su domaći zabiti još pokoji gol, a priliku za igru dobili su i oni s klupe za pričuve.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

JELAČIĆ 4
VATROGASAC (Z) 0

VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano u subotu 3. travnja 2021. od 16.00 sati. Sudac: Zlatko Ilčić 7. Pomoćnici: Štefo Bićanić i Hrvoje Radoš (svi iz Dugog Sela). Delegat: Zoran Smrekar (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0-Prizmić (28), 2:0-Harambašić (48), 3:0-Memić (53), 4:0-Harambašić (63).

JELAČIĆ: Marković 7, Prizmić 7,5, Matić 7, Ćumpek 7 (od 80. Karaula-), Rovišan 6,5 (od 46. Krasnić 7), M. Nikić 7,5, Mihanović 7,5 (od 80. A. Nikić-), Smolković 7, Smok 7 (od 80. Sremić-), Harambašić 8, Memić 7 (od 64. M. Rajić-). Trener: Stefan Rajić 7,5

VATROGASAC ZDENCI BRDOVEČKI: Galić 6,5, Pažin 5,5, Tolić 5,5, Bubalo 5 (od 64. Balagović-), Kulaš 5,5, Zdravko Ðeno (prvi) 6, Štih 5,5, Tursan 5 (od 46. Rašić 5), Ladan 5,5, Zdravko Ðeno (drugi) 6, Barišić 5. Trener: Ante Ćorak 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: Filip Harambašić