Prijava

Vaša prijava

Može li se “pod pekom” vratiti oduzeto pod Tornjem?

[]

Košarkaši Gorice igraju izuzetno napornu i zahtjevnu sezonu, bore se s koronavirusom i gustim rasporedom istovremeno, teškom mukom rade na nastojanju da svakoga dana podižu razinu na kojoj se nalazi velikogorička košarka, ali puno je tu zapreka na putu. Neke od njih dogodile su se i u posljednjem porazu, u gostima kod Cibone, u utakmici u kojoj je Gorica vodila gotovo cijelim tijekom utakmice, da bi sve “prosula” u samoj završnici.

I to ne isključivo svojom krivicom, koliko god je uvijek potrebna doza samokritike. Jedan faul na Darku Planiniću u završnici izazvao je emotivni tsunami kod trenera Gorice Josipa Sesara, koji je u svemu tome zaradio drugu, isključujuću tehničku pogrešku. Tehničku je dobio i igrač Krešimir Ljubičić, pa je Cibona odmaglila do pobjede.

– Čestitam mojim igračima na dobroj utakmici – sve je što je Sesar rekao nakon te utakmice.

Nešto rječitiji bio je predsjednik kluba Duško Radović.

– Nije se tu ni radilo o samo jednoj situaciji, cjelokupna slika utakmice dovela je do takve Sesarove reakcije. Ne mogu vam ni opisati kako se on osjećao poslije toga, kako su se igrači osjećali… Borimo se s toliko problema u ovim teškim vremenima, dajemo sve od sebe da ostvarimo zacrtane planove, a događaji poput ovih protiv Cibone dovode nas u situaciju da se zapitamo ima li smisla sav taj rad i trud – kazao je prvi čovjek kluba.

Nekoliko dana poslije, nekoliko prospavanih noći poslije, emocije su se ipak primirile, što je zapravo i jedina opcija. Sezona već ide dalje, izazovi koji slijede veliki su i teški. U četvrtak od 19 sati Goričani gostuju kod Zadra, u Višnjiku, dvorani zbog oblika popularno nazvanoj “peka”. Pod Tornjem se nije moglo više od poraza, “pod pekom” stiže nova šansa, novi izazov.

– Ništa nas nije poremetilo, ni ispadanje iz ABA lige 2 ni taj poraz od Cibone. U oba slučaja prije svega nam je nedostajalo sreće i toga smo svjesni, zato je ozračje u momčadi dobro, a samopouzdanje nije narušeno. Kompletirali smo se, uhvatili smo ritam i veselimo se svemu što je pred nama – kaže Lovro Mazalin, najbolji Goričanin u porazu od Cibone.

– Zadar je vrlo kvalitetan protivnik, to znamo, ali znamo i da možemo s njima igrati. Svi volimo igrati na Višnjiku i baš se radujemo toj utakmici. Već neko vrijeme nemamo problema s koronom i uvjeren sam da smo na pravom putu, da ćemo doigravanje dočekati na vrhuncu forme – dodao je Mazalin.