Prijava

Vaša prijava

Po prekid lošeg niza: Rijeka donijela pouke, Varaždin donosi promjene

[]

Tjedan dana prošlo je od Rijeke, od loše subotnje večeri na Gradskom stadionu, i sve je spremno za popravni. Nakon sat i nešto nogometa protiv Rijeke sve je upućivalo na rezultatski užasavajući rasplet, na totalni potop Gorice u sudaru s izravnim konkurentom za Europu, no tri gola u završnici, pa i onaj četvrti, poništeni, značajno su popravili dojam.

– Nije nam dobro sjeo taj poraz od Rijeke. Ne možemo reći da tu nije bilo i dobrih stvari, pogotovo kroz taj povratak u utakmicu, no Rijeka je kaznila sve naše pogreške, iskoristila naša iskakanja iz onoga što je dogovoreno u svlačionici. Pobjeda Rijeke apsolutno je zaslužena, a mi smo tu utakmicu dobro analizirali i iz nje izvukli pouke – rekao je trener Siniša Oreščanin vraćajući se na svoj treći poraz na klupi Gorice.

Iako nije tip koji će tražiti alibije, nije Six propustio podsjetiti kako je zbog reprezentativnih obaveza uoči Rijeke imao samo jedan trening s cijelom momčadi na okupu, a problema je bilo i s kartonima, ozljedama… Ovoga puta zdravstveno stanje je puno bolje, izuzev Suka, na raspolaganju su svi osim Aleksandra Jovičića, koji je skupio tri žuta kartona, te Sylvanusa Nimelya, koji je u završnici sudara s Rijekom dobio crveni.

– Suka više nećemo ni spominjati, on ove sezone više neće igrati, ali i osim toga imamo svoje probleme. Međutim, nećemo odustati od naše ideje i našega načina, jer vjerujemo da je dosad to izgledalo dobro. Ne može nas poremetiti jedan poraz, pa tako ni ovakav kao protiv Rijeke, imamo svoj put i svoje ciljeve – istaknuo je Oreščanin.

Ako već ne u stilu i sustavu, promjena će svakako biti u momčadi. Jovičića nema pa će ga mijenjati ili Nasiru Moro ili Cheick Keita, što bi značilo da će u sredinu obrane Krešo Krizmanić, a moguća je i promjena na poziciji koju je protiv Rijeke držao Junior Martinsson, gdje konkuriraju Anthony Kalik i Jurica Pršir. Puno su ulaskom protiv Rijeke pokazali i Josip Mitrović te Ognjen Mudrinski, u konkurenciji su nakon odrađenih kartona Musa Muhammed i Matija Dvorneković, tu je i Jiloan Hamad, sve spremniji Younes Delfi…

– Čeka nas protivnik koji nas je pobijedio u našem posljednjem ogledu, a taj poraz ostavio mi je možda i najdublji ožiljak od svih otkad sam došao u Goricu. Kontrolirali smo utakmicu nekih 70 minuta, da bi na kraju Varaždin okrenuo rezultat i uzeo bodove. Znamo da su kvalitetni, da imaju dobre i opasne igrače, imaju svoje probleme i trebaju bodove u borbi za ostanak, no bodove trebamo i mi – kazao je Oreščanin.

Bez pobjede u prvenstvu Gorica je od 28. veljače i dolaska Istre u grad. Subota, 17 sati, vrijeme je za prekid toga niza…

Mogući sastav Gorice:

Banić – Musa, Steenvoorden, Krizmanić, Keita – Babec, Pršir – Špikić, Mitrović, Lovrić – Mudrinski