Prijava

Vaša prijava

Nula s Varaždinom: Teško, tvrdo i – ništa od pobjede

[]

Sedam dana nakon loše predstave i poraza od Rijeke, nogometaši Gorice dočekali su Varaždin, momčad koja se grčevito bori za ostanak u ligi, a kako na raspolaganju nije bilo kartoniranih Jovičića i Nimelya, kako su i ranija iskustva raznolika, bilo je jasno da ovo neće biti nimalo lagan posao za Goricu. Takve su se pretpostavke i prognoze pokazale točnima, jer bilo je ovo upravo ono što je trener Siniša Oreščanin  i najavio:

– Očekujem zahtjevnu utakmicu, pravu prvenstvenu!

Pod tu sintagmu spadaju teške, tvrde utakmice, često s malo golova, a tom opisu savršeno odgovara ono što se događalo na Gradskom stadionu ove subote poslijepodne. Šansi je bilo, na obje strane, jer gađali su prečke Nasiru Moro s jedne i Jorge Obregon s druge strane, ali ukupno gledajući nije to bila dobra prezentacija goričkog prvoligaša.

Igralo se u prvom poluvremenu protiv vjetra, tu prednost Varaždin je donekle i koristi, uspio nekoliko puta biti opasan, no slično je bilo i na drugoj strani. Prijetili su Goričani, pokušavali, no nedostajalo je točnosti, onog završnog pasa koji bi prilike učinio stopostotnima. Pokušavala je Gorica, stvarala pritisak, igrala s dvojicom klasičnih napadača, kružila oko varaždinske obrane, ali do gola nikako nije mogla.

Odnosno, uspjela je Gorica i zabiti, učinio je to Josip Mitrović u 52. minuti, odbijenu loptu nakon Lovrićeva udarca proslijedio je glavom u mrežu, no pomoćni sudac podigao je zastavicu. Provjera s VAR-om trajala je neko vrijeme, ali nije donijela ishod kojem su se navijači Gorice nadali.

I na kraju je svakome otišao po bod, što će u svakom slučaju puno više zadovoljiti goste. Goričani su niz bez prvenstvene pobjede produžili na pet utakmica, on traje od 28. veljače, a nova šansa da ga konačno prekinu ukazat će se u petak, kad u Velikoj Gorici gostuje Slaven Belupo.

GORICA – VARAŽDIN 0-0
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek) i Kristijan Novosel (Gat). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: –
GORICA: Banić – Musa, Moro (od 60. Keita), Steenvoorden, Krizmanić – Kalik (od 82. Pršir), Babec – Dvorneković (od 60. Špikić), Mitrović (od 60. Matar), Lovrić – Mudrinski (od 79. Delfi). Trener Siniša Oreščanin.
VARAŽDIN: Horkaš – Tkalčić, Ćelić, Pellumbi, Memija – Guera Djou, Đurasek, Posavec (od 74. Postonjski) – Boban (od 74. Kolarić), Peco (od 46. Herrera) – Obregon (od 81. Benko). Trener Zoran Kastel.
ŽUTI KARTONI: Moro, Babec, Dvorneković, Kalik, Krizmanić (Gorica), Guera Djou (Varaždin)


Dan otvorenih vrata