Prijava

Vaša prijava

Stala kurilovečka serija pobjeda, ali dobar je i bod iz Mača

[]

Svakom seriji jednom mora doći kraj, pa je tako došao kraj i kurilovečkom pobjedničkom nizu, koji se zaustavio na brojci šest. Šest utakmica zaredom dobili su Kurilovčani u nastavku sezone, s novim trenerom Markom Pancirovim na klupi, a sedma je donijela remi nakon kojega su osjećaji pomiješani – donijeti bod iz Zagorja, uzeti ga momčadi s nekoliko prvoligaških igrača, među kojima je i bivši igrač Gorice Martin Maloča, definitivno nije loš posao, ali Kurilovec je dvaput vodio…

Prvi put Kurilovec je poveo u 17. minuti, kad je najveći dio posla napravio Petar Lucijan Čurek, kojem su pomogli i domaći braniči, pa je gol upisan kao autogol. Nakon pola sata igre domaćin je izjednačio preko Tomislava Haramusteka, bivšeg igrača Inter Zaprešića iz prvoligaških dana, ali na odmor je Kurilovec ipak otišao na prednost. Dvostruki strijelac iz prošloga kola Luka Sedlaček zabio je u drugoj minuti sudačke nadoknade, u najboljem trenutku za povratak u vodstvo.

Nažalost, nisu uspjeli Kurilovčani sačuvati prednost u nastavku ovog vrućega gostovanja, konačnih 2-2 u 70. minuti postavio je Martin Šaban, još jedan igrač s prvoligaškim iskustvom, nekad član Varteksa, Slaven Belupa, Rudeša… Kurilovečka mladost hrabro se nosila s puno iskusnijim protivnikom, bila bliže pobjedi, no na kraju ne preostaje ništa drugo nego biti zadovoljan ovih jednim bodom. I nastaviti seriju utakmica bez poraza.

Loša vijest je drugi žuti karton za Juraja Spudića u samoj završnici utakmice, jednako kao što nije dobro sjela ni vijest da je Jarun pobijedio Trešnjevku 2-0 i smanjio kurilovečku prednost na vrhu trećeligaškog poretka na samo jedan bod. Kurilovec je sad na 52 boda, Jarun ima 51, a u igri za naslov prvaka je i Trnje, koje je treće s 48 bodova, deset više od četvrtog Zagorca. Kurilovčanima je ovo četvrti remi u sezoni, uz 16 pobjeda i dva poraza.

U sljedećem kolu Kurilovčane čeka gostovanje kod Karlovca 1919, koji je u donjoj polovici tablice, s gotovo dvostruko manje bodova od naše momčadi.