Prijava

Vaša prijava

Odličan nogomet u Čiču, Vatrogasac zasluženo slavio

[]

 

U srijedu, 14. travnja, u Novom Čiču odigrana je ranije odgođena nogometna prvenstvena utakmica 1. županijske lige istok iz 14. kola. Morali bi dobro razmisliti pa da se prisjetimo tako kvalitetnog dvoboja susjeda Dinamo Hidrela i Vatrogasca iz Kobilića. Bilo je tu efektne kombinatorike, mnoštvo prigoda za pogotke, bravuroznih obrana vratara, posebno Zagorca koji je opet skinuo četiri ili pet takozvanih zicera, žustrine ali korektne, neizvjesnosti..Spomenimo samo one takozvane zicere za postizanje pogotka. U 11. minuti Petar Vukadin odigrao je iz punog sprinta povratnu za Zorića koji s pet metara šalje loptu pored suprotne vratnice nisko, ali izvana. Igrala se 35. kad Žugaj s nekoliko metara slabo puca i pogađa vratnicu, a odbijena lopta otkotrljala se u gol aut. Mogli su u prvom poluvremenu i gosti zabiti kao naprimjer Ivkić u 38. minuti kad je nakon poduže lijepe kombinacije po desnoj strani pucao ne baš snažno pa mu je Mario Zagorac to lakoćom obranio. Zagorac se proslavio i u 41. minuti kad je neutralizirao novi zicer Vatrogasca.

Kapetan i strijelac Tomislav Jakovljević zabio je za vodstvo Dinamo Hidrela. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

I onda u 44. minuti, pred sam odlazak na odmor, konačno pogodak. I to kakav. Matija Panić dubinski je ubacio slobodnjak na rub kaznenog prostora Vatrogasca, Ivan Balenović bio je najviši u skoku više igrača i glavom odigrao lijevo za usamljenog kapetana Hidrela Tomislava Jakovljevića koji volejom od prve puca snažno i nisko u suprotni kut a odlični vratar gostiju Matia Caput tu nije mogao uspješno reagirati pa je bilo 1:0.

Nino Matković. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Na poluvremenu momčad Vatrogasca ostala je vani na klupi za pričuve mada je bilo prohladno zbog sjeverca. Iskusni trener Nino Matković u nevjerici je pitao svoje igrače zar možda žele reprizu nedavne utakmice kontra Bune doma kad su iznenađujuće izgubili? Usput, nakon bukvice, na klupi je ostavio neraspoložene Ivkića i Šošića, a uveo Batinića i Antunovića. Kod Dinamo Hidrela trener Mario Kajinić mijenjao je tragičare Žugaja i Zorića, a ušli su Kuzmić i Čičak. Prema konačnom rezultatu, s izmjenama je bolje pogodio Matković stariji (igrao je sin Damir).

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Nakon odmora, Vatrogasac je zaigrao još bolje. Lijevi bočni Selver Muhić dobio je još ofenzivnije zadatke i postao igrač odluke. Onako korpulentan, neustrašiv, brz kao vjetar i jak na lopti krenuo je sijati paniku na desnoj strani obrane Dinama. Prštalo je na sve strane. U 52. minuti Muhić se probio sam na Zagorca, a ovaj ga “čita” i brani. Dvije minute potom, opet Muhić probija stranu i namješta Štefneru zicer, ali mreža domaćih kao da je začarana. I u 56. minuti Zagorac je u glavnoj ulozi i u dvije situacije dovodi u očaj igrače i trenera Vatrogasca. Tko zna što bi se dogodilo da je u 58. minuti vratar Caput nije obranio snažan udarac Vukadina pa da je bilo 2:0. Ovako, igrala se 74. kad je opet Muhić ostavio pratnju iza sebe, a kad je dojurio sam pred Zagorca i konačno pronašao način da ga niskim udarcem svlada i bilo je 1:1. Selvera Muhića to nije zadovoljilo. Sve je reprizirao u 79. minuti i iz drugog pokušaja poentirao za veliko slavlje gostiju iz Kobilića.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

DINAMO HIDREL 1
VATROGASAC (K) 2

NOVO ČIČE Igralište Dinamo Hidrela. Sudac: Ivan Marinčević 7 (Mičevec). Pomoćnici: Mateo Radić i Danijel Zgurić (oba iz Velike Gorice). Delegat: Zoran Smrekar (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0-Jakovljević (44), 1:1-Muhić (74), 1:2-Muhić (79).

DINAMO HIDREL: M. Zagorac 7,5, Jakovljević 7,5, Panić 7, Žugaj 6 (od 46. Kuzmić 6), Rus 6,5, Slivak 6, Balenović 7, Zorić 5 (od 46. Čičak 5,5), Vukadin 6,5 (od 68. Topalović-), Hladni 6, Čurla 6. Trener: Mario Kajinić 6,5

VATROGASAC KOBILIĆ: Caput 7, Šošić 5,5 (od 46. Batinić 6,5, Čavar 7, Muhić 8, Kontić 7, Landeka 7, Barišić 7, Šimek 7, Ivkić 5,5 (od 46. Antunović 6,5), D. Matković 6,5, Štefner 6,5. Trener: Nino Matković 7,5

IGRAČ UTAKMICE: Selver Muhić