Prijava

Vaša prijava

Loša serije se nastavlja: Oslabljena Gorica pala protiv Slavena

[]

Loša serija se nastavlja, nogometaši Gorice ni šestu uzastopnu utakmicu u prvenstvu nisu uspjeli pretvoriti u pobjedu, ovoga puta bodove je iz Velike Gorice odnio Slaven Belupo. I odnio ih je zasluženo, jer gosti su ukupno gledajući pokazali više nego ozljedama, kartonima i bolestima osakaćena Gorica. Dugo se već iz goričke svlačionice nije zaorila ona poznata “imamo bekove, imamo halfove…”, a europska treća pozicija sve je ozbiljnije ugrožena.

Zbog ozljede koljena ovu je utakmicu propustio Kristijan Lovrić, zbog problema s trbušnim zidom nije bilo Anthonyja Kalika, bolestan je Matthew Steenvoorden, kartone je odrađivao Nasiru Moro… Kad se tome doda i Joey Suk, jasno je koliko je Gorica bila oslabljena za sudar s protivnikom s kojim je uvijek imala problema. I vidjelo se već od prve minute da neće tu sve baš štimati, jer ono što je u šestoj minuti promašio Törles Knöll spada u rubriku “vjerovali ili ne”. Ivan Krstanović dao mu je loptu na nekoliko metara, morao je samo ugurati je u prazan gol, ali pucao je pokraj stative.

Već minutu poslije novi problemi, ovoga puta Krstanović je pucao nakon što je izbio sam pred Ivana Banića, ali srećom po Goricu pogodio je – stativu! Goričani su se nakon toga uspjeli stabilizirati, čak i biti poluopasni u dvije, tri situacije, ali novu veliku šansu opet je propustio gostujući igrač. Karlo Lulić bio je u sličnoj poziciji kao Krstanović kod stative, iskosa s desne strane šesnaesterca, pa pucao pokraj gola.

No sve je to bilo najava za ono što se dogodilo u 39. minuti, ponovo s iste te pozicije. Törles Knöll, gostujući tragičar iz šeste minute, dobio je duel s Krizmanićem na vrhu šesnaesterca, uzeo loptu i pogodio suprotnu “malu mrežicu” za zasluženo vodstvo gostiju. Od Gorice u tih 45 minuta nismo vidjeli praktički ništa…

U nastavku je to izgledalo kudikamo bolje, dominacija je bila potpuna, a prilike su se nizale, no u junaka gostujuće momčadi prometnuo se golman Ivan Filipović. Frcalo je sa svih strana, pogotovo nakon ulaska Mudrinskog i Mitrovića nakon sat vremena igre, ali gol Slaven Belupa kao da je bio začaran. Pokušavali su Nimely, Matar, Mitrović, Mudrinski, Dvorneković, pokušali učiniti sve da se vrate u utakmicu, no odlazilo je to na sve strane, svugdje osim u mrežu.

Bila je to u nastavku potpuno drukčija Gorica, puno agresivnija i konkretnija, neusporedivo bolja nego u prvih sat vremena, lopta je konačno počela ići, prilike dolaziti, ali sve se na kraju pokazalo uzaludnim. Slaven Belupo je na pobjedu u prvenstvu čekao čak 11 utakmica, posljednji put nekoga je pobijedio 29. siječnja, a sad je pobijedio Goricu. I prekinuo seriju.

U utorak je na redu gostovanje u Šibeniku, bilo bi sjajno kad bi i Gorica prekinula svoju seriju…

GORICA – SLAVEN BELUPO 0-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Željko Bučar (Duga Resa). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Vedran Đurak (Sisak).
STRIJELAC: 0-1 Knöll
GORICA: Banić – Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita – Pršir (od 88. Junior), Babec – Špikić (od 69. Dvorneković), Nimely, Hamad (od 62. Mitrović) – Matar (od 62. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Prce – Apau (od 24. Bogojević), Lulić (od 76. Bosec), Bačelić Grgić (od 69. Mlinar), Glavčić, Goda – Knöll (od 76. Iličić), Krstanović (od 69. Delić). Trener Tomislav Stipić.
ŽUTI KARTONI: Pršir, Musa, Nimely (Gorica), Filipović (Slaven Belupo)