Prijava

Vaša prijava

Jarun stiže na SRC Udarnik, Lukavec na susjedski derbi u Obrež

[]

Za vikend 1. i 2. svibnja na rasporedu su izuzetno zanimljivi nogometni prvenstveni dvoboji u gotovo svim ligama u kojima igraju klubovi iz Turopolja i okruženja. Radilo se o okršajima za sudjelovanje u Euro natjecanju, za naslov prvaka ili poziciji koja vodi u viši rang, ili pak u nastojanju zadržati sadašnji.

O porazu Gorice u polufinalu kupa od Dinama na Maksimiru sve je kazano. Šteta, između ostalog osobno me pošteno iziritirao sudac Mario Zebec. Pitanje, je li baš trebalo igraču Gorice pokazati drugi žuti pa crveni karton, a do kraja regularnog dijela bilo je još gotovo jedno poluvrijeme pa onda i produžeci? Osim toga, imam dojam da su sve dvojbene situacije, pa i one koje to nisu bile, išle suđenjem na našu štetu. Cijenjeni novinar Sportskih novosti Davorin Olivari udijelio je sucu slabašnu ocjenu 5,5 pa i to nešto govori. Bilo kako bilo, naši se sada moraju psihički oporaviti i sve baciti na prvenstvo. Još uvijek je tu bod prednosti pred Rijekom u borbi za treće mjesto pet kola prije kraja. U nedjelju idemo u goste neugodnoj Istri 1961 u Pulu. Bit će teško, ali neće biti lako ni Rijeci u Splitu dan prije. Na kraju krajeva, postoji još i najvjerojatnija varijanta da Dinamo osvoji kup pa će i četvrto plasirani iz prvenstva 1. HNL u Euro natjecanje a to Gorici praktički ne može pobjeći.

Foto: Zlatan Sever

Kurilovec je u posljednje tri rude prosuo mnogo toga što je vrijedno skupljao čitave sezone. Trener Pancirov zimus je preuzeo momčad i starta fantastično. Redale su se pobjede i zasjelo se na sam vrh redoslijeda 18 momčadi 3. HNL središte. Zatražena je i licenca za 2. HNL. Malo tko je tada mogao predvidjeti tri poraza zaredom i pad na treće mjesto iz Jaruna (57 bodova, pet više od Kurilovca) i Trnja (55, tri više). U subotu na SRC Udarnik je prigoda vratiti se u igru, ali posao neće biti lagan. Stiže lider Jarun. Ako naši odigraju udarnički, tu smo na dva boda do suparnika. Poraz bi možda bio i oproštaj od konačnog prvog mjesta. Bit će vatreno.

Prvo mjesto je prokockano i u rangu niže, 4. HNL središte. Lukavec je prezimio kao jesenski prvak, a sada za liderom Ravnica zaostaje osam bodova. To je vrlo teško sustići, ali vrijedi se pokefati i za vice prvaka jer treći Zagreb je na minus sedam dostižnih bodova. Lukavec ide u susjedni Obrež i bit će gusto. Dinamovcu su peti, a do treće pozicije samo su im tri boda. Dva više imaju Gradići kojima dolazi neugodna Rugvica Sava 1976. Odra ide u Laduč i ima priliku još se s 14. pozicije popeti na sigurnije mjesto.

Foto: Zlatan Sever

U petom rangu Jedinstvenoj županijskoj ligi Samobor je praktički već šampion jer ima 12 bodova više od drugog TOP-a iz Kerestinca. E sad, prem nekim neslužbenim informacijama u viši rang sigurno odlaze tri kluba, u nekim kombinacija možda i još pokoji. Drugi TOP ima 50 bodova, treći Mraclin 49, četvrta Sveta Nedelja 47, Jelačić Vukovina 44. Tu je drama. TOP ide u Rakovec, Mraclin na noge Svetoj Nedelji, Jelačić Strmcu u Bedenicu. Tko će se kući vratiti pjevajući i biti korak bliže jačem rangu? Na začelju Klas ima samo dva boda više od posljednje Sloge iz Križa i mora doma dobiti Vatrogasac iz Zdenca Brdovečkog. Lomnica ide Slogi, a lokalni derbi u Kuču igraju Turopoljac i Polet Buševec. I tu bi moglo iskriti.

Šestim rangom ravna nabujala Kupa a u Pokupsko dolazi Gaj iz Gaja. Bila bi senzacija da bodovi ne sjednu na konto lidera 1. županijske lige istok. Najveći konkurent(i) Mladost ima četiri boda manje, a u Obrezinu stiže Dinamo Hidrel. Meštrica ide u Malu Bunu, a Vatrogasac Kobilić u Dubravu Vrbovečku. Može li vodeća četvorka do maksimuma bodova?

I na kraju, u najslabijem rangu Hrvatskog nogometa, 2. županijskoj ligi istok, Turopolje je opet vodeće. U 20. kolu naš jedini predstavnik dobio je doma Donju Zelinu 4:1 i ima 37 bodova. Toliko ima i Brcko s utakmicom više. U 21. kolu u nedjelju Turopolje ide u Gradec klubu koji se zove Sloboda a koja je u redoslijedu osma od devet klubova.

RASPORED UTAKMICA:

1.HNL, 32. kolo

Nedjelja, 2. svibnja 2021.:

Istra 1961 – Gorica (Pula, stadion Aldo Drosina, 17.00)

3.HNL središte, 26. kolo

Subota, 1. svibnja 2021.:

Kurilovec – Jarun (Velika Gorica, SRC Udarnik, 17.00)

4. HNL središte, 25. kolo

Subota, 1. svibnja 2021.:

Dinamo – Lukavec (Odranski Obrež, 17.00)

Sutla Laduč – Odra (Laduč, 17.00)

Nedjelja, 1. svibnja:

Gradići – Rugvica Sava 1976 (Gradići, 17.00)

JŽNL, 25. kolo

Subota, 1. svibnja 2021.:

Klas – Vatrogasac Zdenci Brdovečki (Mičevec, 17.00)

Nedjelja, 2. svinja:

Sveta Nedelja – Mraclin (Rakitje, 17.00)

Lomnica – Sloga Križ (Lomnica, 17.00)

Turopoljac – Polet Buševec (Kuče. 17.00)

Strmec – Jelačić Vukovina (Bedenica, 17.00)

1. ŽNL istok, 23. kolo

Nedjelja, 2. svibnja 2021.:

Dubrava – Vatrogasac Kobilić (Dubrava Vrbovečka, 17.00)

Kupa – Gaj (Pokupsko, 17.00)

Buna – Meštrica (Mala Buna, 17.00)

Mladost – Dinamo Hidrel (Obrezina, 17.00)

2. ŽNL istok, 21. kolo

Nedjelja, 2. svibnja:

Sloboda – Turopolje (Gradec. 17.00)


Gorica domaćin susretu Hrvatske i Armenije