Prijava

Vaša prijava

Ranjeni i raspucani: Gorica tricama uništila Osijek, ali nema odmora!

[]

Već na prvi pogled, u trenucima dok je trajalo zagrijavanje košarkaša Gorice za ogled s Vrijednosnicama Osijek, bilo je jasno da tu baš sve i nije kako bi trebalo biti. Zagrijavalo se, naime, samo osam igrača, dok su Ivan Batur i Krešimir Ljubičić sjedili na klupi i promatrali što rade njihovi suigrači.

– U ponedjeljak mi je operacija, ali fali nas pa sam se morao skinuti u dres… – govorio je Batur, koji će zbog puknuća križnih ligamenata u koljenu pauzirati sljedećih šest do osam mjeseci.

Samo malo manje je ozbiljna ozljeda Kreše Ljubičića, kojem je nastradalo rame. I njega čeka operacija te višemjesečni oporavak, a te su dvije vijesti sve samo ne dobre po Gorice uoči raspleta sezone. Pravu šansu u ABA ligi 2 oduzela je korona, a sad se čini da će pravu šansu za velike stvari u prvenstvu dobrim dijelom “ukrasti” teške ozljede, koje su maksimalno skratile gorički roster.

Nije u petak poslijepodne bilo ni Ozrena Pavlovića, također ozlijeđenog, ali kod njega problem nije toliko ozbiljan i očekuje se da će se vratiti na parket u narednom periodu. Zbog svega toga Gorica je na VROS krenula sa samo osmoricom, ali i to je bilo dovoljno. I više nego dovoljno, točnije…

A bilo je tako velikim dijelom zahvaljujući sjajnoj šuterskoj večeri Goričana, koji su utrpali 19 trica, uz 52 posto uspješnosti, što se rijetko viđa na košarkaškim parketima. Ivan Majcunić ubacio ih je pet iz šest pokušaja, Emil Savić četiri od pet, Marko Baković sve tri koje je bacio… Ukratko, za tako raspoloženu Goricu gosti nisu imali rješenje. Od osmorice koji su zaigrali, njih sedmorica su otišli na dvoznamenkasti učinak, svi osim Karla Uljarevića, koji je ostao na tri poena.

– U teškoj smo situaciji nakon ozljeda Batura i Ljubičića, slabo smo trenirali ovaj tjedan, sa svega četiri, pet igrača, ali unatoč tome moram priznati da smo odigrali jednu napadački kvalitetnu utakmicu, lijepu za oko. Nedostaje nam malo mase u defanzivnom dijelu, ali tu smo gdje smo i nastojat ćemo izvući iz ovoga najviše što možemo. Čestitke igračima na ovoj predstavi – rekao je trener Josip Sesar.

Prvo ime utakmice bio je Lovro Mazalin s 23 koša i 11 skokova, Majcunić je ubacio 19, Baković 18, Savić i Kalajžić po 12, Mašić 11, a Kapusta deset, uz devet asistencija. U istom će sastavu Gorica i na Alkar, koji stiže samo 48 sati poslije, u nedjelju od 17 sati, u istom terminu u kojem će Gorica u utorak dočekati Split.

– Tako se poklopilo, imat ćemo tri utakmice u pet dana i moramo jako dobro rasporediti snagu kako bismo spremni dočekali sve što je pred nama – zaključio je Sesar.


Subota - izvješće o broju oboljelih do 10 h

Od utorka poskupljuje benzin, a cijena dizela pada