Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica kandidat za Europski grad sporta 2023. godine

[]

U prostoru Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice održana je prezentacija kandidature Velike Gorice za titulu Europskog grada sporta 2023. godine. U pripremi prezentacije, Komisiji ACES Europe (The European Capitals and Cities of Sport Federation) dostavljen je projekt sadržan u 14 poglavlja koji je obuhvatio cjelokupno stanje sporta i rekreacije u našem gradu, infrastrukturu, financiranje, organizaciju, brojčane pokazatelje u natjecateljskom i rekreativnom sportu i razvojne planove.

– S obzirom na veliko zadovoljstvo članova Komisije predstavljanjem kandidature, za očekivati je konačnu pozitivnu odluku kojom će Velikoj Gorici i službeno biti dodijeljen naslov Europskog grada sporta 2023. godine. Kompletnu tehničku pripremu prezentacije osigurala je Zajednica športskih udruga grada Velika Gorica koja je bila i nositelj većeg dijela materijala na čelu sa glavnim tajnikom Darkom Blažinčićem – kažu izu Zajednice.

Na prezentaciji su bili Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika, Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU, Berislav Čižmek, lobist i direktor konzultantske kuće CBBS d.o.o., te Darko Blažinčić, glavni tajnik ZŠUGVG.