Prijava

Vaša prijava

Težak poraz Gorice na Poljudu

[]

Lošu, očajnu utakmicu odigrali su nogometaši Gorice na Poljudu, potpuno zasluženo izgubili su od sve boljeg Hajduka, ali i odgodili osiguravanje mjesta u europskim natjecanjima. Do kojeg će, uvjereni smo i dalje, u posljednje dvije utakmice sezone ipak uspjeti doći, unatoč prikazanom u Splitu ove srijede navečer. Odnosno, točnije bi bilo reći da nisu prikazali ništa…

Gorica se u ove nepune tri sezone pretvorila u svojevrsnu “crnu mačku” Hajduka, ali postoji u toj priči i još jedan detalj. Gorica od Hajduka gubi rijetko, ali kad gubi, onda stvarno gubi… Dogodio se tu jedan poraz 0-3, koji je mogao biti i puno ružniji, dogodilo se na istom tom mjestu i onih 0-6, nakon kojih je s klupe otišao Sergej Jakirović, a sad se dogodilo i ovo. Ovih 0-4 pošteno će zazvoniti u glavama igrača, stožera i svih ljudi u klubu, jer vjerojatno nije moglo doći jasnije upozorenje da ovdje, kad je borba za Europu u pitanju, još ništa nije gotovo. Gorica i dalje ima četiri boda više od Rijeke, pet od Hajduka, ali do kraja ima Dinamo na svom terenu u nedjelju, pa Rijeku na Rujevici u zadnjem kolu. Daleko je još povijesni uspjeh.

Pišemo i raspisujemo sve ovo jer materijala za tekst o jednoj nogometnoj utakmici i nema previše. Utakmici koja je, u punom smislu, trajala samo pola jednog poluvremena. Točnije, u deset minuta Hajduk je sve riješio. Prvo je u 13. minuti Mario Vušković fantastično pogodio iz slobodnog udarca s 18 metara, tri minute poslije Stipe Biuk je napravio nered na lijevoj strani pa vratio za strijelca Alexandera Kačaniklića, a u 23. minuti penal je izborio pa sam zabio Marko Livaja. Koji je, usput rečeno, u 19. minuti pogodio i stativu, pa je situacija mogla biti i gora od tih 0-3.

Konačni čavao u lijes bilo kakvim ambicijama da se dogodi čudesni preokret zabio je Stipe Biuk, koji je u 39. minuti prošao pola goričke obrane pa mirno i precizno pogodio u suprotni kut Banićeva gola. Bila je to točka na i jednog od najlošijih poluvremena otkako je Gorica u prvoj ligi. Jedina prilika, kakva-takva, bio je skroman pokušaj Matara glavom u završnici poluvremena.

U nastavku se očekivala reakcija Gorice, pokušaj da se barem popravi dojam, ali reakciju je imao samo Hajduk. Smirili su se Splićani, igrali na sigurno i zatvarali sve prilaze svome golu, što je dovelo do toga da Gorica do kraja utakmice nije stvorila niti jednu šansu. Dvaput je pucao Špikić, prvo glavom pa onda i nogom, ali oba puta potpuno bezopasno. I to je bilo sve od Gorice za ovu večer.

Trebat će se dobro regenerirati, oporaviti od ovoga i fizički i mentalno, pa krenuti dalje. Još je 180 minuta sezone pred nama, trebalo bi dovršiti posao…

HAJDUK – GORICA 4-0
VELIKA GORICA Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek) i Tomislav Keglević (Našice). Četvrti sudac: Ivan Vučković (Zagreb). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).
STRIJELCI: 1-0 Vušković (13), 2-0 Kačaniklić (16), 3-0 Livaja (23-11m), 4-0 Biuk (39)
HAJDUK: Kalinić – Todorović, Vušković, Dimitrov (od 5. Ševelj), Čolina – Fossati, Jurić – Kačaniklić (od 56. Jairo), Livaja, Biuk (od 74. Jakoliš) – Umut (od 74. Diamantakos). Trener Paolo Tramezzani.
GORICA: Banić – Musa (od 46. Doka), Moro, Jovičić, Krizmanić – Steenvoorden (od 70. Pršir), Babec – Hamad (od 70. Lovrić), Nimely (od 46. Dvorneković, od 88. Mitrović), Špikić – Matar. Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Musa, Krizmanić (Gorica)