Prijava

Vaša prijava

Infrastrukturno opremanje HCK Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica


Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica se prijavilo na projekt financiran iz Europskih fondova za dodjelu bespovratnih sredstava za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane iz mehanizma za oporavak i otpornost.

Cilj projekta je jačanje infrastrukturnih kapaciteta kako bi se stvorili osnovni preduvjeti za povećanje količine donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.

U okviru ovog projekta sredstva su se dodjeljivala projektima usmjerenim na jačanje infrastrukturnih kapaciteta posrednika u lancu doniranja hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane na relaciji posrednik u lancu doniranja hrane-krajnji primatelj te banke hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane na relaciji donator-posrednik u lancu doniranja hrane.

Uspješno smo se prijavili na projekt i predali projektni prijedlog koji je u cijelosti odobren.

Kako bismo poboljšali svoje kapacitete za prihvat i skladištenje donirane hrane, nabavili smo ručni električni paletni viličar, a za potrebe praćenja donirane hrane i skladišnog poslovanja nabavili smo računalo za skladište.

Ugovor o dodjeli sredstava potpisan je 22. prosinca 2022. godine.