Prijava

Vaša prijava

Međunarodni dan mladih


Danas se obilježava Međunarodni dan mladih sa ciljem podizanja svijesti o značenju mladih za današnje društvo, te prepoznavanju mladih kao važnih partnera u postizanju pozitivnih društvenih promjena.

Međunarodni dan mladih dan je kada se slave njihova postignuća u svijetu, te se ohrabruje njihovo sudjelovanje u društvu. Ulaganjem u obrazovanje i zapošljavanje mladih ulažemo u održavanje i napredak društva jer naša budućnost ovisi o sadašnjosti, a  iznimno je važno prepoznati mlade kao važne partnere u postizanju pozitivnih društvenih promjena

Ponosni smo na svoje mlade volontere koji pomažu bližnjima u potrebi i trude se doprinijeti svojoj okolini da svijet bude bolje mjesto.

 

Kada i kako je nastao Svjetski dan mladih?

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 12. kolovoza 1999. godine prihvatila je preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da se današnji datum proglasi Međunarodnim danom mladih, s ciljem podizanja svijesti o značenju mladih za današnje društvo. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s kulturološkim i pravnim problemima koji ih okružuju. Prvo službeno obilježavanje ovog dana zabilježeno je 2000. godine.

Svijet je tu, kako je jednom prilikom izjavio Winston Churchill, da ga zavede i osvoji mladost!

 

Na mladima svijet ostaje, stoga budimo promjena koju želimo vidjeti u svijetu. Sretan nam naš dan!