Prijava

Vaša prijava

Završili radovi na rekonstrukciji Odranske u Lomnici


odranska
Završili su radovi na rekonstrukciji Odranske ulice čime su dva naselja Donja Lomnica i Gradići spojeni novom rekonstruiranom cestom uz koju se proteže i pješačko biciklistička staza. Ovom rekonstrukcijom doprinijelo se sigurnosti pješaka, biciklista i cjelokupnog odvijanja prometa kroz Ul. kralja Tomislava, odnosno lomničku Odransku ulicu.

Riječ je o gotovo 700 metara rekonstrukcije prometnice od Vukovarske ulice u Gradićima do Miklaušićeve ulice u Donjoj Lomnici, a radovi su bili ukupne vrijednosti 7,5 milijuna kuna.

Sigurnost mještana, posebice pješaka i djece mora biti na prvom mjestu, stoga je izgradnja nogostupa i pješačkih staza u svakom velikogoričkom naselju prioritet Grada, što uvijek iznova naglašava gradonačelnik Krešimir Ačkar. Kazao je to i prilikom današnjeg obilaska rekonstruirane Odranske ulice istaknuvši kako je ovime Donja Lomnica već deseto naselje koje je proteklih mjeseci dobilo nogostup.

-Povećali smo razinu sigurnosti u Donjoj Lomnici što nam je prioritet. Unazad nekoliko mjeseci to je deseto naselje koje je dobilo nogostup što je izrazito bitno zbog školske djece i svih sudionika u prometu-rekao je Ačkar dodavši kako zahvaljuje građanima na strpljenju za vrijeme trajanja radova.

-Zahvaljujem svim žiteljima Petrovine Turopoljske i Gradića što su morali obilaziti velikomlačkom cestom pa se vraćati ovdje, njihov put na fakultete, škole i na radna mjesta je zbog toga duže trajao-kazao je gradonačelnik.

Radovima je rekonstruirano 695 metara ceste od Vukovarske ulice u Gradićima do Miklaušićeve ulice u Donjoj Lomnici. Izvedeno je 1500 metara malih rubnjaka, 1300 metara velikih rubnjaka, 5000 kvadrata nove površine ceste, 3200 kvadrata nove pješačko biciklističke staze, 18 novih stupova, a doći će i 20 novih led svjetiljaka koji će biti ugrađeni idućeg tjedna – rekao je direktor VG komunalca Jurica Mihalj.

Iako je rok za izvođenje radova bio 130 dana, oni su završeni u upola kraćem roku, odnosno za samo tri mjeseca.

-Iznimno sam ponosan jer je rok izvođenja radova u Ugovoru sklopljenom s Gradom bio 130 dana, a radovi su završeni za 65 dana dakle za 50% tog ugovorenog roka. Mogu čestitati svim izvođačima na čelu s VG komunalcem, svim djelatnicima VG komunalca koji su provodili dane, na tome im hvala. Posao je odrađen vrlo dobro, zadovoljan sam i nadam se da će i svi korisnici biti zadovoljni-rekao je Mihalj.

Na podršci Gradu Velikoj Gorici koja je prepoznala potrebe mještana zahvalio je predsjednik MO Donja Lomnica Milivoj Dijanežević.

-Želim se zahvaliti našem Gradu, posebno gradonačelniku na podršci koju nam je dao i uvrštenjem u proračun ovog velikog projekta. Ove ceste koja puno znači za naše mjesto, ona je promijenila vizualni izgled ulaza u naše mjesto, spojila Lomnicu, Gradiće i Petrovinu, cesta je pridonijela sigurnosti posebno pješaka i biciklista te približila naše mjesto našem gradu. S njome smo dobili nove instalacije od nove vode, kanalizacije, oborinske, plina, svaka građevna parcela uz cestu, na nju je izveden priključak tako da se u narednih 5 godina neće morati rezati i prekopavati cesta tako da je ovom cestom Donja Lomnica dobila puno. Zahvaljujem se i izvođaču, nositelju VG komunalcu koji su jako brzo i kvalitetno odradili u pola roka kompletnu cestu kako ljudi ne bi morali više kružiti okolo-kazao je Dijanežević

Novu rekonstruiranu Odransku u ponedjeljak očekuje i posljednji tehnički pregled nakon čega će cesta biti službeno otvorena za promet.