Prijava

Vaša prijava

Predstavljen projekt #StartupVG IT Akademije: Prilika za mlade i nezaposlene da se uključe na tržište rada


startup1
Grad Velika Gorica u sklopu Startup VG projekta pokrenuo je Startup VG IT Akademiju kojoj je cilj pomoći mladim, obrazovanim građanima ponuditi dodatna znanja kako bi se što brže uključili na tržište rada. Akademija će pružiti edukaciju za razna zanimanja s područja IT-a, koja su danas jako tražena, a prvo takvo jest Poslovni analitičar. U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica jučer je predstavljen cijeli projekt.

-Akademija je zamišljena da pomogne mladim ljudima obučiti ih o kompetencijama koje su poželjne na tržištu rada. Krećemo s prvim zanimanjem Poslovni analitičar, jedno od zanimanja koje je jako traženo na tržištu rada, dobro je plaćeno, a nije direktno IT zanimanje, ne morate biti IT struke da bi radili u tom zanimanju. Ovo je samo jedna od edukacija koje ćemo mi kao Grad u sklopu StartUp VG inkubatora provoditi, a ovo je početni. Interes je za sada dobar pa se nadamo da će biti uspješna edukacija- rekao pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo investicije i EU fondove Grada Velike Gorice, Domagoj Ilečić.

Ova, prva edukacija, trajat će oko 6 mjeseci, a sastoji se od teorijskog dijela koji će se provoditi prva dva mjeseca nakon čega će polaznici praktičnu nastavu pohađati kod tvrtke mentora, jednog od partnera projekta.

Zasad se na Akademiju za edukaciju za zanimanje Poslovni analitičar prijavilo 60 kandidata, sve mladih, obrazovanih naših sugrađana koji na tržištu rada već neko vrijeme čekaju svoju poslovnu priliku.

Edukacije su besplatne, a sve što je potrebno je dobra volja da prošire svoje stečeno znanje i vještine. Poželjno je, kažu organizatori projekta da imaju i dobre komunikacijske vještine te da poznaju osnove MS Office paketa jer sva buduća zanimanja koja će pružiti Startup VG Akademija također će se ticati IT industrije upravo zbog velike potražnje za takvim stručnjacima.