Prijava

Vaša prijava

Predstavljamo EU projekt ‘Društveni centar Novo Čiče’


novo-cice
Od 1. lipnja 2020. godine traje EU projekt pod nazivom „Društveni centar Novo Čiče“ koji provodi KUD Čiče Novo Čiče u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i Udrugom ZAMISLI.

Projekt je odobren u sklopu poziva Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.688,932,01 kn kuna, a provodi se dvije godine.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, kao provedbeno tijelo razine 2 (PT2) organizirala je izradu filmova o provedbi projekata financiranih iz ESF-a u okviru nekoliko poziva od nekolicine najboljih projekata u provedbi. Pohvalno je naglasiti da je jedan od projekata o kojem je snimljen kratki film upravo i „Društveni centar Novo Čiče“.

Filmovi se mogu pogledati OVDJE.

Više o projektu „Društveni centar Novo Čiče“:

U okviru provedbe projekta „Društveni centar Novo Čiče“ fokus je na osposobljavanju lokalne zajednice za participativni pristup koji će omogućiti dugoročnu održivost upravljanja javnim resursima i na stvaranju preduvjeta za realizaciju samoodrživosti Društvenog centra Novo Čiče. Kroz cijelo vrijeme provedbe projekta provode se radionice: Folklorno plesna radionica, Folklorno tamburaška radionica, Folklorno pjevačka radionica, Računalne radionice, Radionice sjetve i prerade lana, tkanja i veza. Lokalna zajednica je podržala projekt kroz aktivno sudjelovanje na navedenim radionicama, što je i vidljivo u kratkom filmu na prethodno navedenom linku.
Osim navedenog, kroz projekt se postojeća Pučka stara škola pretvorila u Društveni centar koji je kao javni prostor svim članovima zajednice pružio i mogućnost okupljanja kroz niz različitih aktivnosti, socijalnu podršku, informiranje o pitanjima važnim za kvalitetu života građana.

Za više informacija o projektu pogledajte OVDJE.

logosvi


Svjetski dan štednje 31.10

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike