Prijava

Vaša prijava

Radovi u Majerovoj do Velike Gospe


majerova
Ulica Vjekoslava Majerajoš je jedna ulica koja će dobiti potpuno novi izgled u punom profilu komunalne opremljenosti. Radovi koji su započeli prije mjesec dana napreduju planiranom dinamikom, a trenutno je završena ugradnja oborinskog cjevovoda te bi sve zajedno trebalo završiti do sredine kolovoza.

- Ukupna širina kolnika će biti 6,5 m, gradi se obostrana biciklistička i pješačka staza, te zelena površina za distancu od kolnika i staze. Rok radova je 1. rujna, a planiramo završiti do Velike Gospe. Prva etapa je do Ujevićeve ulice, kada završimo nosivi sloj asfalta idemo dalje i gledat ćemo da građani mogu dolaziti svojim kućama te nećemo zatvarati ulicu – rekao je na gradilištu nadzornik Tomislav Hrkač.

Radove je jutros obišao i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je rekao kako je ovo nastavak podizanja komunalnog standarda u cijeloj Velikoj Gorici, kako u urbanom tako i ruralnom dijelu grada, te će gradska administracija nastaviti s ovim tempom tijekom cijeloga mandata.

- Majerova ulica će u dužini od 560 metara u tri etape biti u potpunosti rekonstruirana. Trenutno su izvedeni radovi oborinske odvodnje i kreće se prema priklučcima, a nakon toga slijede svi radovi da cesta bude u punom profile s pješačkim i biciklističkim stazama te novim kolnikom- rekao je gradonačelnik Ačkar dodavši da su radovi na ovoj ulici vrijedni 4,7 milijuna kuna.