Prijava

Vaša prijava

Mreža Boltovih romobila od danas i u Velikoj Gorici


bolt1
Velika Gorica od danas je i službeno jedan od 200 svjetskih gradova koji su uveli uslugu e-romobila. Tim povodom gradonačelnik Krešimir Ačkar i njegovi suradnici zajedno s partnerima iz Bolta predstavili su ovo moderno rješenje urbane mobilnosti.

-Drago nam je da je Velika Gorica kao najveći grad Zagrebačke županije prepoznala prednosti e-romobila te da predvodi županiju u razvijanju mikromobilnosti. Već osam godinama u fokusu nam je misija da učinimo prijevoz u urbanim sredinama održivim, ekonomičnijim te ekološki prihvatljivim- istaknuo je country manager za mobilnost za Bolt za Hrvatsku i Sloveniju Ivan Begović.

Velikogoričanima je dostupno 200 električnih romobila koji će biti smješteni na jednom od 14 gradskih punktova – Robna kuća, Tržni centar, POU Velika Gorica, Muzej Turopolja, Autobusni kolodvor, Trg Stjepana Radića, Zagrebačka ulica, Pleso, Gimnazija Velika Gorica, Ulica Alojzija Stepinca, Željeznički kolodvor, Gradski bazen i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

-Riječ je o novom sadržaju koji podiže kvalitetu življenja i mogućnost prometovanja na području našeg grada. Potrebno je naglasiti da se ovdje radi o ekološki prihvatljivom obliku prijevoza koji će s obzirom na brojne točke po gradu biti kvalitetna nadopuna postojećim oblicima javnog prijevoza- naglasio je gradonačelnik Ačkar uz poruku:

-Sve korisnike romobila pozivam na maksimalan oprez u prometu, posebno u blizini škola, dječjih igrališta i drugih prostora gdje ima dosta djece. Uživajte u vožnji, ali oprez neka bude na prvom mjestu- zaključio je gradonačelnik.

bolt2


Ognjište mog kraja