Prijava

Vaša prijava

Za koji dan građanima će biti dostupna 22 nova parkirališna mjesta u Bonifačićevoj ulici


bonifaciceva
Gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je Gradsku četvrt Braće Radić u kojoj su u tijeku radovi na izgradnji parkirališta u Bonifačićevoj ulici, a dovršeno je košarkaško igralište. Projekt uređenja parkirališta u Bonifačićevoj ulici težak je oko 200 tisuća kuna.

- Nakon već niza riješenih problema u ovoj gradskoj četvrti, u Bonifačićevoj ulici javila se potreba za proširenjem parkirnih kapaciteta tako da smo na inicijativu Vijeća gradske četvrti krenuli u uređenje parkirališta, koje bi trebalo biti gotovo do 1. srpnja. Građani će dobiti 22 nova parkirna mjesta – rekao je Ačkar.

Veliki broj novoizgrađenih zgrada u ovoj gradskoj četvrti uvjetovao je i doseljavanje velikog broja novih stanovnika, naročito mladih obitelji s djecom. Pitanje sigurnosti djece na putu do škole i crkve u fokusu je Vijeća gradske četvrti Braća Radić.

- Do sada su se vozila ovdje parkirala bočno, što je bilo nepropisno. Nije bilo dovoljno parkirališnih mjesta pa su se naši sugrađani morali dovijati na razne načine. Neki su se parkirali na pješačkim stazama, a pojedinci i na pješačkim prijelazima. Ova dio je jako prometan i djeca ovuda prolaze kada idu u školu i crkvu, a kada imate još i nepropisno parkirana vozila imate problem – rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Josip Kolić.

Košarkaško igralište na kojem su generacije Goričana igrale košarku sada krasi nova gumena anti stres podloga, pripremljeno je i mjesto na kojem će uskoro biti postavljen stol za stolni tenis. Uskoro bi na mjestu starog boćarskog igrališta trebao bi niknuti fitness park, a na livadi pored i malonogometno igralište ili „cageball“ igralište.

- Ovo je poznato košarkaško igralište gdje su haklale brojne generacije naših sugrađana i koje su sentimentalno vezane za njega. Vrijeme je bilo urediti ga te postaviti novu podlogu i nove koševe. Nadamo se da će ovo moderno igralište izvući naše mlade iz svojih stanova i maknuti ih od poroka te da će se ovdje kao i nekad do dugo u noć igrati košarka – istaknuo je gradonačelnik.

kosarkasko