Prijava

Vaša prijava

Besplatno predavanje: Saznajte kako uštedjeti uz kućnu solarnu elektranu


solar2
Grad Velika Gorica, uz podršku stručnog tima Na sunčanoj strani, servisa Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva, za građane Velike Gorice organizira besplatno informativno predavanje “Solarne elektrane za kućanstva”. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 29. kolovoza, u 17:00 sati u Gradskoj vijećnici Velika Gorica.

Kroz predavanje “Solarne elektrane za kućanstva” Grad Velika Gorica građanima će osigurati sve relevantne informacije o procesu realizacije i korištenju vlastite solarne elektrane te im tako pomoći u donošenju odluke o ovom ulaganju, koje je posebno aktualno u svjetlu rasta cijena energenata.

Uz vlastitu solarnu elektranu, na godišnjoj razini u kućnom budžetu moguće je sačuvati do 85% dotadašnjeg troška električne energije. Korištenje solarne energije nas ujedno čini energetski neovisnijima te tako štiti od aktualne, ali i budućih kriza u području energetike. To vrijedi narednih 25 godina, koliko iznosi životni vijek jedne solarne elektrane. Ulaganje u vlastitu solarnu elektranu do sada se moglo isplatiti kroz 6 do 12 godina, no s porastom cijena energenata razdoblje povrata ulaganja postajat će sve kraće.

Predavanje je otvoreno za sve građane zainteresirane za solarnu elektranu za kućanstvo, a za sudjelovanje se potrebno predbilježiti putem prijavnog obrasca: https://forms.gle/kHCXPkhQcJ5Q3Kii7.

Ovo predavanje dio je niza predavanja na temu solarne energije za kućanstva koje stručni tim neprofitnog servisa Na sunčanoj strani održava na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Od tima “Na sunčanoj strani” ujedno je moguće dobiti podršku na svakom koraku do realizacije solarne elektrane, uključujući izradu glavnog projekta, povezivanje s provjerenim instalaterima te korištenje prilika za sufinanciranje.

solari