Prijava

Vaša prijava

Za Bartolovo u Donjoj Lomnici svečano otvorene Školska i Stepanska ulica


lomnica1
Donja Lomnica jučer je započela slavlje Bartolova i Dana mjesta, a ove godine mještani su imali poseban razlog za slavlje – svečano otvorenje Školske i Stepanske ulice koje krase centar Donje Lomnice. Nakon što su položili vijence palim braniteljima, na Svečanoj sjednici predstavnici vlasti su se osvrnuli na uspješno provedene projekte i aktivnosti brojnih društava u Donjoj Lomnici.

- Prošle godine otvorili smo novouređenu Odransku ulicu između Lomnice i Gradića. Napravljene su pješačke i biciklističke staze čime smo povećali sigurnost pješaka i biciklista. Zamijenjene su kompletne instalacije, napravljena nova oborinska, svaka parcela dobila je priključak vode i kanalizaciju te kolni ulaz. Danas smo otvorili novouređenu Školsku i Stepansku ulicu. Kao što je Odranska promijenila izgled ulaza u naše mjesto, Školska i Stepanska promijenile su centar Lomnice. Također su uz nju postavljene sve nove instalacije, te pješačke i biciklističke staze. Sada smo povezani od centra Lomnice do centra Velike Gorice kroz pješačke i biciklističke staze, što je veliki uspjeh. Donja Lomnica ovim uređenjem centra kojim je crkva, kapela, društveni dom i sve ostale građevine, dobiva izgled grada. Danas se osjećamo kao da smo u centru grada – ponosno je rekao predsjednik Mjesnog odbora, Milivoj Dijanežević.

- Lomnica ima sve što čovjek može poželjeti: komunalnu infrastrukturu, društveni život, nogometni klub, sve za djecu, sigurnost. To je ponos Donje Lomnice. Radit ćemo i osluškivati što je potrebno i što vi budete tražili od nas. Na svima nama je da učinimo da Lomnica bude još ljepša i uspješnija već iduće Bartolovo i u narednim godinama – govorio je gradonačelnik Ačkar.

Svečana sjednica nastavila se na domjenak, uz ozarena lica svih mještana koji su se međusobno družili uz kulturnoumjetnički sadržaj koji je priredilo KUD Nova Zora.

lomnica2
lomnica3
lomnica4
lomnica5