Prijava

Vaša prijava

Anketa o proračunu: stipendije učenicima i studentima, uređenje medicinskog centra i prometna sigurnost građanima najvažniji


gradskauprava
U anketi o proračunu Grada Velike Gorice za 2023. godinu koja je trajala od 20.10. do 11.11.2022. sudjelovala su 393 građana. Kao najvažniji trenutni projekt/program ocijenjene su stipendije za učenike i studente, dok je uređenje medicinskog centra označeno kao najvažniji projekt za buduće razdoblje. Velikogoričani su se u anketi izjasnili kako izgradnju nogostupa i prometnu sigurnost smatraju najvažnijim područjem proračunskih izdvajanja.

Od ukupno 393 sudionika njih 218 je iz samog naselja Velika Gorica (gradske četvrti, urbani dio grada), dok ih je 167 iz okolnih naselja grada Velike Gorice (mjesni odbori, ruralni dio grada).
U prošlogodišnjoj anketi sudjelovale su 363 osobe.

Kod ocijenjivanja važnosti sadašnjih projekata i programa koji se već provode građani su kao navažnije ocijenili stipendije učenicima i studentima, izgradnju novih vrtića, obnovu potresom oštećenih objekata i sprečavanja ilegalnog odlaganja otpada.

Kada su u pitanju budući projekti, uređenje medicinskog centra uvjerljivo je najvažniji projekt, a nakon njega po važnosti su novi autobusni kolodvor, nova tržnica i izgradnja doma za starije.

Kao najvažnija područja proračunskih izdvajanja ocijenjeni su prometna sigurnost/izgradnja nogostupa i asfaltiranje prometnica.

Detaljno izvješće o rezultatima ankete možete pronaći u prilogu.

Anketa: Proračun 2023. – Izvješće (PDF)