Prijava

Vaša prijava

Besplatno klizanje, plivanje, parkiranje i koncert Petra Graše


vg
Dan Grada Velike Gorice i blagdan svete Lucije, njezine zaštitnice, obilježava se 13. prosinca brojnim događanjima. Već ovaj vikend, nakon paljenja treće adventske svijeće na Trgu Stjepana Radića, u nedjelju će Parkom plemenite općine turopoljske proći Povorka svjetlosti koja će, predvođena goričkim izviđačima unijeti Betlehemsko svjetlo u crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije.

U utorak, na sam rođendan našega grada očekuju nas brojna besplatna događanja. Tijekom cijelog dana Velikogoričani mogu besplatno koristiti gradski bazen, a oni željni klizanja to mogu učiniti besplatno od 16 do 22 sata. Za parkiranje ne treba brinuti, jer je Zaključkom gradonačelnika, taj dan osigurano parkiranje bez plaćanja.
U Muzeju Turopolja, koji radi do 20 sati navečer mogu se pogledati dvije izložbe, stalni postav i izložba Svije(s)t baštine, a odvijaju se i kreativne radionice od 10 do 16 sati i pričaonica s početkom u 18 sati.
I Gradska knjižnica pridružila se proslavi na način da sve one koji zbog velikog kašnjenja ne vraćaju knjige, taj dan iste vrate uz jedinstvenu cijenu od najviše 50 kuna i tako ponovno postanu redovni korisnici knjižnice.

Navečer od 20 sati u Kinu Gorica nudi se besplatna projekcija popularnog filma Top Gun.
Vrhunac proslave bit će veliki koncert Petra Graše koji na Trgu Stjepana Radića počinje u 18 sati uz veliki rođendanski vatromet.
- Vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe. Ne zaboravimo ni naš čarobni advent u parku plemenite općine turopoljske gdje vas očekuju brojni sadržaji, obrtnički sajam, bogata gastro ponuda i besplatno klizanje. Dragi sugrađani čestitam vam dan našega grada. Neka nas štiti i čuva naša zaštitnica sveta Lucija – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.