Prijava

Vaša prijava

Rekonstrukcija Tesline: Uz asfalt radi se nogostup, vodovod i oborinska odvodnja


teslina
Gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je danas radove u Teslinoj ulici. Riječ je o radovima na završetku ove ulice u dužini od 270 metara. U sklopu radova u potpunost će se promijeniti postojeće vodoopskrbne cijevi i ugraditi oborinska kanalizacija, a ulica će dobiti obostrani nogostup i novi kolnik. Rok za dovršetak radova je 70 radnih dana.

- Vrijednost radova je 253 tisuća eura. Želim se zahvaliti našim sugrađanima na strpljivosti. Nije bilo lako ovdje za velikih oborina, ali još uvijek imamo takvih žarišnih točaka koje su nas dočekale i već desetljećima stvaraju probleme građanima. Svi koji prate situaciju mogu vidjeti da rješavamo probleme i dižemo kvalitetu prometne infrastrukture u našem gradu iz dana u dan – poručio je Ačkar.

Završetak Tesline ulice bitan je za ovaj dio grada jer vodi do glavnog dućana u Kurilovcu, a ulica je nakon postavljanja glavnog voda Aglomeracije bila dodatno uništena. Po zahtjevu stanara umjesto asfaltiranja u sklopu Aglomeracije napravljena je dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju, a u međuvremenu pokazala se potreba za zamjenom vodoopskrbnog sustava. Sve to odužilo je početak radova koji će konačno već u proljeće rezultirati gotovom ulicom.

Gradonačelnik je najavio i nove radove kojima će se podići kvaliteta prometne infrastrukture u našem gradu.

- Nikada se nije toliko asfaltiralo i radilo kao danas. Nekad se to radilo pred izbore, a mi u drugoj godini mandata želimo napraviti veliki iskorak. Želimo da Velika Gorica bude uređena po pitanju komunalne infrastrukture. Ove godine ide kompletna dokumentacija Jelačićeve ulice i ona bi iduće godine trebala zasjati u punom sjaju. Napravljena je projektna dokumentacija za pješačko-biciklističke staze. Dio uz Jezero Čiče je pred završetkom, a trebali bi krenuti radovi uz glavnu cestu. Uskoro bi trebali dobiti i takvu stazu do Gradskog groblja u Kušancu. Projektna dokumentacija za naselja Jagodno i Lazina Čička je u izradi, tako da iduće godine možemo početi raditi pješačke staze. Gotova je projektna dokumentacija za Bratstvo i tražimo rješenje za Kromosovo naselje– rekao je gradonačelnik i dotaknuo se pitanja Aglomeracije, najveće investicije u našem gradu.

- Izrazio bih nezadovoljstvo provedbom projekta Aglomeracije, jer ne ide onako kako bih to ja želio. U stalnom sam kontaktu i s nadzornim inženjerom i VG Vodoopskrbom, nositeljem projekta. Hvala svim sugrađanima koji s nama trpe razrovane ceste, pogotovo u ovom zimskom periodu – istaknuo je Ačkar za kraj.