Prijava

Vaša prijava

Nova pješačka staza u Velikoj Mlaki


mlaka1
Ulicu Karla Weingartnera koja je ovih dana dobila novouređeni nogostup za sigurniji promet pješaka jutros je obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar. U pratnji direktora VG Komunalca Jurice Mihalja i predstavnika Mjesnog odbora gradonačelnik je posjetio Veliku Mlaku gdje je napravljen nogostup u dužini 370 metara.

- Kao što smo najavili na početku mandata da ćemo raditi na poboljšanju komunalne infrastrukture i podizanju standarda naših sugrađana, danas se nalazimo u Weingartnerovoj ulici gdje je napravljen nogostup što je bila duže vrijeme potreba stanovnika kojih je ovdje sve više i zbog ceste koja je sve brža nakon obnove. Ne stajemo s radovima ovdje, do kraja godine nastojat ćemo riješiti dio nogostupa u Smendrovićevoj ulici kod vrtića, znamo i za ostale probleme posebno u Ulici Kovači gdje cesta “pliva” uslijed oborina. Taj “povijesni” problem probat ćemo riješiti jednim pozamašnim projektom-najavio je gradonačelnik Ačkar.

Dodao je i kako će se obilasci nastaviti u narednim tjednima.

- Puno će se raditi, probat ćemo odgovoriti na potrebe svih naših građana, naravno ne stignemo sve u jednoj godini, ali svakako ćemo po prioritetima probati riješiti sve više problema posebno onih koji se tiču sigurnosti djece u prometu – kazao je Ačkar.

Kako je kazao direktor VG Komunalca Jurica Mihalj nogostup u dužini 370 m investicija je vrijedna 35 tisuća eura, a između nogostupa i ceste bit će zelena površina. Završeni radovi na nogostupu pridonijet će sigurnosti pješaka u ovom djelu Velike Mlake što pozdravljaju i u Mjesnom odboru.

- To nam je dobro da naši mladi školarci ne moraju više ići po cesti, za njihovu sigurnost na putu do škole. Polako nam se svi dijelovi mjesta povezuju nogostupima, nadam se da ćemo u tom tonu nastaviti kroz ovu godinu i nadalje-rekao je Petar Jerbić, tajnik MO Velika Mlaka.