Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Barišić obišao radove na proširenju veleučilišta


veleuciliste1
Gradonačelnik Dražen Barišić zajedno sa dekanom velikogoričkog Veleučilišta Ivanom Tothom obišao je danas radove na proširanju prostornih kapaciteta Veleučilišta, odnosno izgradnje novog bloka na zgradi Vatrogasnog doma.

Gradi se preko tisuću četvornih metara nastavnih prostorija i laboratorija. Građevinski radovi trajat će do 11. mjeseca ove godine, ankon čega slijedi opremanja protora. Studenti bi u nove prostore trebali ući u proljeće iduće godine.

Nakon dovršetka nadogradnje Vatrogasnog doma, započinju pripreme i za izgradnju nove zgrade Veleučilište u Zagrebačkoj ulici, na prostoru sadašnjeg parkirališta pored Vatrogasnog doma. Izgradnja nove zgrade omogućite ć uvođenje novih studija čime bi započeo proces izrastanja Veleučilišta Velika Gorica u sveučilište.

Gradonačelnik Dražen Barišić izrazio je zadovoljstvo napretkom radova, te podsjetio kako je Sveučilištu u Velikoj Gorici jedan od projekata gradskog razvojnog programa Gorica 2020.

- Prije deset godina osnovano je naše gradsko veleučilište. Želimo do 2020. godine u Velikoj Gorici imati sveučilište. Razvoj Velike Gorice kao sveučilišnog grada i stvaranje znanstvene zajednice koja će biti pokretač dugoročnog društvenog i gospodarskog razvoja grada jedan je od naših prioriteta – izjavio je gradonačelnik Barišić.

veleuciliste2
veleuciliste3
veleuciliste4
veleuciliste5