Prijava

Vaša prijava

Deset kilometara novog asfalta u Velikoj Mlaki, Šiljakovini, Velikoj i Maloj Buni, te Ključić Brdu


obilazak1
Obnova i ulaganje u komunalnu infrasturkturu na velikogoričkom području nastavlja se punom parom, pa je gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao novoasfaltirane ulice u Velikoj Mlaki, Šiljakovini, Maloj i Velikoj Buni i Ključić Brdu. Za ukupno oko 10 kilometara novoasfaltiranih prometnica iz gradskog proračuna izdvojeno je više od milijun eura.

– Zahvaljujemo stanovnicima i mjesnim odborima, VG Komunalcu koji radi i vikendom. Vidite da su ovo povijesna ulaganja na našem području, jer samo u ovoj godini je već preasfaltirano više prometnica nego u bilo kojem mandatu prije. Nastavit ćemo s ulaganjima u sva naselja u Velikoj Gorici i nećemo odustati od tempa koji smo si zadali – poručio je gradonačelnik Ačkar.

U Velikoj Mlaki asfaltirano je pet ulica ukupne duljine 2,2 kilometra, a vrijednost radova je 240.000 eura. Novoasfaltirane su Ulica Brune Bušića, Ulica Dolenec (od zavoja do kraja), dio Ulice I. G.Kovačića (od Mačekove do Ulice Dolenec i od Zamlačke do Mačekove), prilaz Zagrebačkoj cesti od Velikomlačke do Basarovićeve i Štefanova ulica.

– Ulice su nove, proširene, novi asfalt, mještani su zadovoljni, nakon dugo vremena smo dobili nove ulice i tu obnovu i zahvaljujemo gradonačelniku i ekipi koja je sve napravila, predobro, idemo dalje! – rekao je Ilija Miličević, predsjednik Mjesnog odbora Velika Mlaka.

Novim je asfaltom u duljini 1200 metara prevučena i Ulica Filipović u Velikoj Buni za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 167.696 eura, te Ulica T.uropoljsko-posavskog odreda, od kućnog broja 131 do Podvorničke, ukupne duljine 1500 metara, a vrijednost tih radova iznosi 136.751 eura. U Maloj Buni asfaltirano je 600 metara Mikulinove ulice, a radovi su vrijedni 60.871 eura.

– Zahvalio bih se gradonačelniku i nadležnom odjelu za promet na suradnji, unazad mjesec dana smo asfaltirali skoro sve kritične prometnice na ovom području. U planu nam je asfaltiranje glavnih cesta na Krušaku – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Velika Buna, Marko Đurašin.

Na lokaciji Ključić Brdo asfaltiran je dio Ključićke ceste u duljini 1500 metara, a cijena radova je 207.217 eura.

– Ovi naši bregi zaslužuju daljnja ulaganja, dosta se ljudi i doselilo, tako da i ovdje nastavljamo s daljnjim ulaganjima kako bi se uklonili svi nedostaci – rekao je gradonačelnik.

U Šiljakovini je za uređenje tri kilometra ulica izdvojeno 275.000 eura, a ovo naselje ne pamti kad se zadnji put kod njih obnavljalo.

– Šiljkovina će kroz ovu godinu izgledati puno drugačije nego do sada. Uređena je jedna od najprometnijih prometnica u našem naselju i bilo nam je jako bitno da se asfaltira, jer je bila u derutnom stanju – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Šiljakovina, Dražen Lučan.

Asfaltirane su Ulica Ivana i Đure Bukovića u duljini 1900 metara za što je izdvojeno 177.738 eura iz gradskog proračuna, te dio Ulice Ivana Šabana u duljini od 500 metara, a vrijednost tih radova je 62.996 eura. Novoasfaltirana je i Ulica Josipa Kovačića u duljini 620 metara, a vrijednost radova je 35.132 eura.

obilazak2
obilazak3
obilazak4
obilazak5