Prijava

Vaša prijava

Park kraj kapele Sv. Lovre krase nova stabla


svlovre
Kraj kapele Sv. Lovre u Velikoj Gorici jutros je sedmero članova Turopoljske udruge skauta „Tur“, zajedno s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom i direktoricom goričke Turističke zajednice Majom Toth, zasadilo nova stabla.

– Nastavljamo s urbanim pošumljavanjem i sadnjom stabala u gradu. Nakon što smo prošle godine zasadili 250 stabala u urbanom području grada, do kraja ove godine u planu je posaditi još 750 novih stabala. Također i naši mjesni odbori u ruralnim dijelovima grada sve se više fokusiraju na pošumljavanje. To ćemo uvijek poticati i podržavati – naglasio je gradonačelnik Ačkar prilikom jutrošnje sadnje.

Inače, riječ je o akciji koju zajednički organiziraju Grad i Turistička zajednica, a uz potporu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice u sklopu projekta kojim se potiče razvoj održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours“.

– Na raspisan natječaj prijavili smo sadnju stabala autohtonih biljaka na tri lokacije. Uz ovu u Kurilovečkoj ulici, stabla ćemo posaditi još i u Ulici Matice hrvatske te u parku kod VG Goričanke. Stabla su izabrana u suradnji sa stručnjacima Šumarskog fakulteta, a ima ih negdje oko pet vrsta – istaknula je direktorica TZVG Maja Toth te dodala kako je ovo samo dio strategije i aktivnosti kojima se potiče zeleno i održivo.