Prijava

Vaša prijava

Napokon je sve spremno, Velika Gorica postaje dom hrvatske nogometne reprezentacije


kamp1
Na današnjoj sjednici velikogoričkog Gradskog vijeća jednoglasno je donesena odluka o ciljanim izmjenama Urbanističkog plana kojim je zemljište budućeg nogometnog kampa hrvatske reprezentacije stavljeno u zonu sporta i rekreacije. Ovim potezom otklonjena je i posljednja administrativna prepreka te su i službeno ispunjeni svi preduvjeti za realizaciju ove velike investicije kojom Velika Gorica postaje novi dom „Vatrenih“.

- Sve političke opcije u Gradskom vijeću pokazale su zrelost na pitanju koje je od velikog značaja za Veliku Goricu te su jednoglasno donijeli odluku o ciljanim izmjenama Urbanističkog plana kojima se omogućava gradnja Nacionalnog nogometnog kampa. Ovo je nadpolitičko pitanje i zato mi je drago da su svi stavili interes našeg grada na prvo mjesto – nakon sjednice Gradskog vijeća zadovoljno je izjavio gradonačelnik Krešimir Ačkar te istaknuo da je priča o nogometnom kampu rezultat proaktivnog pristupa gradske vlasti prema Hrvatskom nogometnom savezu i Vladi RH.

Donošenjem ovog akta, Velika Gorica je osigurala sve preduvjete za izgradnju kampa pritom je od prvih razgovora i susreta s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem prošlo svega nekoliko mjeseci.
Gradonačelnik Ačkar izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom i brzinom realizacije svih pripremnih radnji.

- Aktivno smo pristupili svim procesima, odredili rokove i uspješno ostvarili zadane ciljeve te ispoštovali sve rokove prema Hrvatskom nogometnom savezu. Ovaj uspjeh svjedoči o spremnosti Velike Gorice da odgovori svim izazovima i realizira projekte koji doprinose razvoju cijele regijei – naglasio je gradonačelnik Ačkar.

Važno je istaknuti da budući kamp nije samo mjesto gdje će izabrana vrsta Zlatka Dalića trenirati tijekom reprezentativnih stanaka, nego grad dobiva modernu sportsku infrastrukturu ključnu za razvoj mladih talenata i priprema za važna natjecanja.

Vjeruje se kako će Nacionalni nogometni kamp donijeti brojne koristi ne samo sportu, već i razvoju grada te cjelokupne zajednice. Procjenjuje se kako bi gradnja mogla trajati od godinu i pol do dvije.

kamp2