Prijava

Vaša prijava

Na otvorenju Sportskih igara mladih više od 2500 sudionika


igremladih1
Više od 2500 mladih sportaša okupilo se na otvorenju Plazma Sportskih igara mladih u našem gradu. Djeca će odmjeriti snage u graničaru i atletici, a najbolji će osigurati nastup na državnoj završnici sredinom srpnja u Rijeci. Osim u natjecanjima, mladi mogu uživati i u sportsko-edukativnom poligonu „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“.

Na otvaranju manifestacije zasvirali su Zaprešić boysi i Indira Forza koja svojim nastupom zagrijala vatrenu navijačku atmosferu.

Igre je otvorio potpredsjednik Vlade Davor Božinović. Predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić nije krio svoje zadovoljstvo viđenim.

- Zahvaljujem svima koji nas pratite, a kao i svake godine, tako i ove želim zahvaliti vama, djeci. Natječite se, igrajte, recite svim svojim prijateljima za ove igre i budite fer u igri – poručio je Marić.

Na otvaranju se okupljenima obratio i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, koja je ove godine bila domaćin otvaranja Plazma Sportskih igara mladih.

-Drago mi je da smo ugostili otvorenje Plazma Sportskih igara mladih. Uživajte u današnjem danu i uvijek se bavite sportom. Zapamtite, svi vi koji se bavite sportom ste pobjednici i ostanite u njemu cijeli svoj život – poručio je gradonačelnik.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu.

U raznim natjecanjima koja će se održavati u sklopu ove manifestacije ove godine sudjelovat će više od 100 tisuća djece i mladih iz cijele Hrvatske.

igremladih2
igremladih3
igremladih4
igremladih5