Prijava

Vaša prijava

Besplatno pravno i psihološko savjetovanje za osobe starije životne dobi


savjetovanje
Projekt „Razvoj mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici” za razdoblje od 1. lipnja 2023. do 31. svibnja 2024. financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u kojem je Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga vodeći partner, a ostali partneri su Grad Velika Gorica, Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Črnomerec) i Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Novi Zagreb).

U sklopu projekta osobama starije životne dobi pružit će se besplatno pravno i psihološko savjetovanje s obzirom da na velikogoričkom području živi oko 9.500 starijih osoba starijih od 65 godina, a koje se suočavaju s brojnim problemima kao što su nedostatak informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima, nedostatak prijevoza do zdravstvenih ustanova i drugih javnih institucija, nedostatak društvene interakcije, usamljenost, nedostatak emocionalne podrške i sl.

Navedenu podršku osiguravat će stručni tim sastavljen od pravnice i psihologinje.

Pomoć će se pružati u sljedećim područjima:
• Pravno informiranje i savjetovanje
• Psihološko savjetovanje i podrška

Korisnici će na taj način dobiti cjelovite informacije u specifičnim područjima kao što su starenje, suživot sa starijim osobama, zlostavljanje, nasljeđivanje, mirovinska pitanja, narušeni obiteljski odnosi, prevencija specifičnih stanja te informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima u zajednici i slična tematika.
Usluga savjetovanja pružat će se do 31. svibnja 2024. godine na adresi Trg kralja Tomislava 40, Velika Gorica (nakon prolaska kroz vežu, u prizemlju lijevo), a trenutno navodimo termine za 9.mjesec 2023. dok će se termini za nadolazeće mjesece objaviti naknadno.

Ovim putem pozivamo osobe starije životne dobi s našeg područja da koriste navedenu besplatnu uslugu savjetovanja.

Termini:

12.9.2023.
14.9.2023.
26.9.2023.
28.9.2023

Psihološka pomoć: 11 – 13h

Pravna pomoć: 16 -18h

Usluga savjetovanja je besplatna, a pružat će se na adresi Trg kralja Tomislava 40, Velika Gorica (nakon prolaska kroz vežu, u prizemlju lijevo).

Slika - logo