Prijava

Vaša prijava

Otvoren Poduzetnički inkubator – najvažniji projekt za razvoj velikogoričkog poduzetništva


4
Novi poduzetnički inkubator Grada Velike Gorice danas je obišao i premijer Andrej Plenković u pratnji ministra regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlića, ministra obrazovanja Radovana Fuchsa, gradonačelnika Krešimira Ačkara i drugih suradnika.

-Regionalni centar kompetentnosti se savršeno nadovezuje na ovaj Poduzetnički inkubator. Izgradnja ovog poduzetničkog centra financirana je uz pomoć Vlade Republike Hrvatske i sredstava iz Europske unije. U posljednjih osam godina u Veliku Goricu uloženo je preko sto milijuna eura bespovratnih sredstava. Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i europskim sredstvima i svima vama koji ste s entuzijazmom pisali dokumentaciju za sve te projekte danas govorimo o Velikoj Gorici koja je ispunila sve ciljeve koje smo poželjeli svaki u svojoj obitelji za svoju djecu. Pred nama su novi izazovi, izazovi s kojima se moramo uhvatiti i hrabro kročiti dalje. Ono što me posebno veseli je da je Hrvatska pošta preselila u Veliku Goricu, natječaj za Centar za starije osobe za izvođenje radova kreće kroz desetak dana, a uz dva nova dječja vrtića krećemo u proširenje škole Kumičić, a sve to zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i Europskoj uniji. Nastavljamo punim plućima raditi da budućnost naših obitelji i naše Hrvatske bude još bolja-rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Poduzetnički inkubator namijenjen je ponajprije mladima koji dolaze s inovativnim idejama i željom da pokrenu vlastito poduzeće, ana ovom mjestu dobivat će podršku na tom putu kroz mogućnost stjecanja novih vještina i znanja da ojačaju svoje ideje, steknu samopouzdanje i razviju svoje tržište. Drugu ciljanu skupinu čine studenti i učenici koji će kroz izvođenje prakse i stjecanja kontakata s poduzetništvom i poduzetničkom klimom razviti poduzetničke vještine i praktična iskustva, a što će im omogućiti bolju poziciju na tržištu rada nakon završetka obrazovanja. Treća ciljana skupina su poduzetnici do pet godina starosti koji će dobiti pristup suvremenim znanjima te boljem međusobnom umrežavanju i povezivanju.

-Ovaj projekt primjer je kako je Velika Gorica interventno iskoristila sredstva za nešto što nedostaje mladim poduzetnicima na području Velike Gorice i napravila Poduzetnički inkubator. Razgledavajući danas ove prostorije imao sam prilike čuti da ste napravili snimanje sličnih inkubatora kojih u Hrvatskoj ima više od 40 i pogodili ste da osigurate budućim korisnicima, za koje će uskoro krenuti natječaji, da se prijave i sve to skupa daje im šansu da svoje poslovne ideje realiziraju. Vi ste koncipirali Inkubator da mogu širiti svoje ideje i napredovati prema svome planu i programu. Ono što je posebno važno jest da nam se svima tu u Velikoj Gorici čini da u suradnji i sa Zagrebačkom županijom, Grad radi na realizaciji brojnih investicija-kazao je premijer Andrej Plenković nakon razgledavanja novog poduzetničkog centra.

Podsjetio je kako su ukupni iznosi prihoda Grada Velike Gorice povećani iako je Grad ukinuo prirez i porez na dohodak s prvim danom ove godine čime su se povećale plaće onih koji žive u Velikoj Gorici.

-Ono što me posebno veseli jest korak naprijed prema kampu Hrvatskog nogometnog saveza koji će se graditi u Velikoj Gorici. Također me veseli što se nalazimo u blizini budućeg Doma za starije, a trenutno se čeka pokretanje natječaja-dodao je Plenković.

1