Prijava

Vaša prijava

Crvenom križu predano novo vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom


ck1
Kako bi se našim sugrađanima s invaliditetom olakšao svakodnevni život, ali i poboljšala kvaliteta, Crveni križ Velika Gorica nabavio je novo kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom. Ključeve vozila danas je ravnateljici goričkog Crvenog križa Renati Deak uručio gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Naš program prijevoza osoba s invaliditetom pokrenut je još 2010. godine kada je i nabavljeno prvi kombi vozilo. Potom je idući kombi nabavljen 2019. godine kada je zaposlen još jedan vozač. Trenutno raspolažemo s dva takva vozila i zaposlena su dva vozača – kaže Deak i dodaje kako je zbog dotrajalosti vozila iz 2010. godine, Gradu Velikoj Gorici predloženo da se ide u nabavu novog vozila.

– Vozilo je stiglo u veljači. Trebali smo ga još doraditi, odnosno prilagoditi osobama s invaliditetom. Ugradile su se šine i stavila se rampa, a ubacili smo i zadnji red sjedala kako bi naši sportaši s invaliditetom mogli koristiti vozilo za prijevoz na natjecanja. To nas je još koštalo oko 13 200 eura – ističe ravnateljica.

Kako kažu iz goričkog Crvenog križa potrebe su za ovom uslugom velike, a oba kombija popunjena su svaki dan. Prema pravilniku prijevoz mogu koristiti sugrađani u kolicima ili oni koji imaju 60 posto oštećenja donjih ekstremiteta.

– Ljudi se samo trebaju dva ili tri dana prije javiti, a mogu ga koristit dva puta tjedno. Prijevoz se može koristiti za odlazak u bolnicu, ali i u trgovinu, na piće, utakmicu ili bilo koju manifestaciju. Što god žele u svom svakodnevnom životu – naglašava ravnateljica Deak.

Inače, vrijednost novog vozila je 75 tisuća eura, a sredstva za nabavu kombija osigurao je Grad Velika Gorica.

– Novo, modernije i sigurnije vozilo koristit će našim sugrađanima s invaliditetom u njihovom svakodnevnom životu i za sve njihove potrebe. Hvala našem Crvenom križu, djelatnicima i ravnateljici koji već toliko godina nesebično i empatično rade s najugroženijom skupinom naših sugrađana. Nastavite i dalje raditi jednako dobro i entuzijastično – poručio je gradonačelnik Ačkar.

ck2