Prijava

Vaša prijava

Besplatno pravno i psihološko savjetovanje za osobe starije životne dobi


savjetovanje
Projekt „Razvoj mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici” tijekom kolovoza 2024. godine neće pružati usluge besplatnog savjetovanja (razlog: godišnji odmori) već se novi ciklus pružanja besplatnih usluga za osobe starije životne dobi nastavlja u rujnu 2024. godine (termini su navedeni ispod teksta).

Podsjećamo, projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (za razdoblje od 1. lipnja 2023. do 31. svibnja 2025.) u kojem je Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga vodeći partner, a ostali partneri na projektu su Grad Velika Gorica, Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Črnomerec) i Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Novi Zagreb).

U sklopu projekta osobama starije životne pruža se besplatno pravno i psihološko savjetovanje s obzirom da na području Velike Gorice živi oko 9.500 osoba starijih od 65 godina koje se suočavaju s brojnim problemima kao što su nedostatak informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima, nedostatak prijevoza do zdravstvenih ustanova i drugih javnih institucija, nedostatak društvene interakcije, usamljenost, nedostatak emocionalne podrške i slično.

U prvoj godini provedbe projekta (do 31. svibnja 2024. godine) 70 korisnika koristilo je uslugu besplatnog pravnog savjetovanja, 35 korisnika uslugu besplatne psihološke pomoći i podrške te 10 korisnika uslugu individualnog psihosuporta s asocijativnim kartama.
Navedenu podršku osigurava stručni tim sastavljen od pravnice i psihologinje te se pruža u područjima: pravno informiranje i savjetovanje i psihološko savjetovanje i podrška.
Korisnici na taj način dobivaju cjelovite informacije u specifičnim područjima kao što su starenje, suživot sa starijim osobama, zlostavljanje, nasljeđivanje, mirovinska pitanja, narušeni obiteljski odnosi, prevencija specifičnih stanja te informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima u zajednici i slična tematika.
Ovim putem pozivamo osobe starije životne dobi s našeg područja da i dalje koriste navedenu besplatnu uslugu savjetovanja.
Usluga savjetovanja pruža se na adresi Trg kralja Tomislava 40, Velika Gorica (nakon prolaska kroz vežu, u prizemlju lijevo), a potrebno je naručiti se na broj 095 3907 301.
Trenutno navodimo termine za 9. mjesec 2024. godine dok će se termini za nadolazeće mjesece objaviti naknadno.

Pravno savjetovanje:
Olivera Ilijaš, mag.iur

Psihološko savjetovanje:
dr. Katja Galić Ćaleta, spec.psihijatrije

Termini u rujnu od 16 do 19 sati

3. rujna od 16 do 19 sati
10. rujna od 16 do 19 sati
17. rujna od 16 do 19 sati
24. rujna od 16 do 19 sati

Slika-logo