Prijava

Vaša prijava

Formula Student: U Veliku Goricu stiže 1500 mladih inovatora iz Europe i svijeta


formula-student
Od 20. do 25. kolovoza Mičevec je središte manifestacije koja će okupiti brojne međunarodne sudionike i mlade inženjere i inovatore iz cijelog svijeta. Riječ je o još jednom izdanju Formule Student Alpe Adria koje je i velika promocija mladih hrvatskih znanstvenika, a održat će se na Bugatti Rimac testnom poligonu u Mičevcu. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

Manifestaciju su danas na konferenciji za medije predstavili njeni organizatori predstavnici Udruge Formula Student Alpe Adria te u ime domaćina i glavnog partnera i pokrovitelja Formula Studenta, Grada Velike Gorice, gradonačelnik Krešimir Ačkar izrazivši veliko zadovoljstvo što će se ovaj značajan događaj održati upravo u našem gradu.

-Promičući znanje i tehnologiju ovaj događaj ima velik značaj za lokalnu zajednicu te jača poziciju Velike Gorice kao visoko tehnološkog projektnoga grada. Ova manifestacija doprinosi promociji našeg grada u više segmenata pogotovo onoga koji podržava STEM područja. Naši studenti i srednjoškolci će se moći družiti s okupljenim studentima iz raznih zemalja svijeta. Studenti će se moći povezati s predstavnicima industrija u vidu ostvarenja projekata i to može imati dugoročan utjecaj na gospodarstvo – rekao je Ačkar.

Broj sudionika ove je godine povećan s 1200 na 1500 što govori o zanimljivosti manifestacije i ona je pun pogodak te će je Grad Velika Gorica i dalje podržavati, dodao je gradonačelnik spomenuvši i nedavno otvorenje Poduzetničkog inkubatora i Regionalnog centra kompetentnosti u Velikoj Gorici koji pružaju podršku upravo razvoju ovakvih priča.

-Osjećam da ste pronašli dom za Formulu Student – zaključio je gradonačelnik.

S podrškom koju im pruža Grad organizatori su, ističu, više nego zadovoljni te se ovdje, kažu “kao doma”

-Sva se problematika koja je aktualna se rješava brzo i efikasno i osjećamo se puno komforniji nego na svim drugim lokacijama – rekao je predsjednik Udruge FSAA Tibor Kezelj.

U Veliku Goricu tako krajem kolovoza dovode 60 timova iz više od 20 zemalja, a prijave za ovo događanje organizatorima su pristigle s više od 300 sveučilišta iz cijelog svijeta. Radi se stoga o jednom od najtraženijih događaja u svijetu, koji se nalazi u top 3 u kategoriji od 27 događaja na svjetskoj razini.

-Gledatelji će moći vidjeti interesantna izlaganja pokrovitelja, kutak za djecu, gaming korner i još puno zanimljivosti koje radimo u suradnji s partnerima iz Poduzetničkog inkubatora. Pozivam sve preko sustava Entrio nabave ulaznice. Dođite vidjeti festival znanja, obrazovanja, mladih kvalitetnih ljudi i dobrih vibracija – kazao je Kezelj.

Program se sastoji od natjecanja u statičkim i dinamičkim disciplinama. Kroz prva dva dana održat će se tehnički pregledi automobila nakon čega, 23. i 24. kolovoza kreću prve dinamičke discipline, a potom i najatraktivnije utrke.

-Najzanimljiviji program bit će 24. i 25. kolovoza kada će se održati utrke Autocrossa i Endurancea koji su najzahtjevniji testovi i natjecanja za same bolide – kaže potpredsjednik udruge FSAA Matija Momčilović.

-Timovi dolaze iz cijele Europe, no ove godine je razina kvalitete kviza s naše strane toliko napredovala pa su pristupili samo najbolji timovi iz centralne Europe i nadamo se da će samo natjecanje biti puno zanimljivije nego prošle godine. Na kraju eventa 25. kolovoza je proglašenje pobjednika na prostorima NK Kurilovca – dodao je Momčilović.

Hrvatsku će predstavljati tri tima iz Zagreba, Splita i Rijeke koji će pokazati svoja znanja i vještine na ovom natjecanju.
Kao i prošle godine u sklopu manifestacije se organizira i kamp koji će se nalaziti na prostoru NK Kurilovca na kojem će se studenti moći družiti, razmjenjivati iskustva, a organizatori će im osigurati punu podršku.

Direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Maja Toth istaknula je za kraj kako se radi o važnom projektu koji sve povezuje kroz znanost i tehnologiju uputivši poziv svima da prisustvuju ovom zanimljivom događanju u našem gradu.

Za besplatne ulaznice možete se registrirati putem linka: https://www.entrio.hr/event/fs-alpe-adria-2024-19848