Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica je ovih dana dom mladim inovatorima: Formula Student okupila 1500 studenata iz cijelog svijeta


fs1
Mičevec je ovih dana postao centar svijeta studenata inovatora koji na poligonu Bugatti Rimac sudjeluju na jednoj od najvećih manifestacija koja okuplja timove proizvođača bolida. Ondje im je organizirano sve kako bi usavršili i testirali svoje automobile koje su, većinom u roku od godine dana kreirali, isprobali ih kako voze i sada predstavili javnosti. Svoj dom već im je drugu godinu zaredom pružila Velika Gorica, uz svesrdnu podršku Grada i Turističke zajednice.

-Maksimalno podupiremo ovo događanje kao i sva hvalevrijedna događanja na području našega Turopolja i Velike Gorice. Moram pohvaliti našu Turističku zajednicu i organizatore koji su već drugu godinu na zavidnoj razini organizirali događanje koje može biti i zabavno i poučno – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je i sam danas posjetio centralno mjesto događanja Formule Studenta.

Pozivam sve naše sugrađane koji vole automobile, tehniku, inženjerstvo da navrate. Ovo je prilika od najboljih sveučilišta u svijetu vide i kako se mladi čovjek može afirmirati u osobu koja iz ljubavi prema poslu od njega može stvoriti nešto od čega može i živjeti – rekao je Ačkar dodavši kako će se ovo događanje u našem gradu održati i nagodinu.

Suradnja VVG-a i Formula Studenta

Direktorica Turističke zajednice Maja Toth ne krije zadovoljstvo onime što ovaj događaj znači za Veliku Goricu ne samo kao atrakcija za posjetitelje i ljubitelje automobila već i za mlade Velikogoričane, studente i srednjoškolce koji se bave stem područjem. Kroz Formulu Student ostvarena je i suradnja s Veleučilištem Velika Gorica čiji su mu se studenti priključili i tako ostvarili dodatne ECTS bodove.

-Naši mladi mogu ovdje doći i nešto vidjeti i naučiti, ali i dobiti ECTS bodove ako ovdje obavljaju svoju stručnu praksu. S Formulom student AA radimo na razvoju cjelogodišnje suradnje, ne samo na ovom eventu, nego kako bi naši studenti i srednjoškolci kroz cijelu godinu imali mogućnost i kontakte druženja s ovim mladim inženjerima koji su orijentirani tehnologiji – rekla je Toth.

Formula Student Alpe Adria potrajat će do nedjelje. Najzanimljiviji za gledatelje bit će upravo dani vikenda kada se na poligonu u Mičevcu očekuju atraktivne vožnje bolida kao i najuzbudljivija utrka izdržljivosti.

- Danas su još na redu tehnički pregledi i poslijepodne kreću ubrzanja i vožnje osmice što se nastavlja sutra, a u subotu kreću u 9 sati kvalifikacije autocrossa, a u nedjelju od 9 utrka izdržljivosti koja je kruna cijelog događaja i jedna od najinteresantnijih stvari za vidjeti. Sada očekujemo goste, i gledatelje zainteresirane za događaj – rekao je organizator Tibor Kezelj, predsjednik Udruge FSAA.

Ne propustite stoga ovog vikenda svratiti do Mičevca gdje vas čeka zabava za cijelu obitelj koju je u naš grad doveo Formula Student.

fs2