Prijava

Vaša prijava

Bartolovo u Lomnici je potvrda snage zajedništva svih mještana koji grade bolju zajednicu za buduće generacije


lomnica1
Svečanom misom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za poginule branitelje jučer je započela proslava Bartolova, Dana mjesta Donje Lomnice. Ovaj događaj privukao je brojne mještane, a svečanoj sjednici Vijeća mjesnog odbora prisustvovali su gradonačelnik Krešimir Ačkar i pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić-Lukinić.

-Mi smo bili među prvima nakon Domovinskog rata koji su počeli s obilježavanjem Dana mjesta. Koliko je to bila dobra odluka, vidimo po tome što su svi to prihvatili, i danas svako selo slavi svoj dan- istaknula je Zlatica Krznarić, nedavno nagrađena Poveljom Zagrebačke županije za svoje dugogodišnje volontersko djelovanje, uključujući razne humanitarne akcije.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica Milivoj Dijanežević, podsjetivši sve nazočne na bogatu povijest ovog kraja koja se ne zaboravlja. Zahvalio se svim Lomničkim udrugama i društvima koja nesebično daju svoje vrijeme i energiju kako bi Lomnica bila ovakva kakva je danas.

- Riješili smo mnoge komunalne probleme, asfaltirali smo ulice i osigurali nove nogostupe za veću sigurnost mještana. Planova imamo još mnogo, a probleme rješavamo uz veliku pomoć Grada – rekao je.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar bio je emotivan u obraćanju Lomničanima, pohvalivši ih za napredak i čestitajući im na Bartolovu, za koje je naglasio da je duboko povezano s identitetom Lomničana.

-Nulta stopa delinkventnog ponašanja u Hrvatskoj postoji jedino u Turopolju. Preteče su Mraclin, Buševac i Donja Lomnica. Sociolozi istražuju to područje na razini Hrvatske, tražeći odgovore na to što je stvorilo ovakvu zajednicu, idealnu za život.

Ačkar se također prisjetio velikodušnosti Lomničana u humanitarnim akcijama.

-Oni su uvijek pokazali otvoreno srce i spremnost pomoći najpotrebnijima, bilo tijekom Domovinskog rata ili nedavnih kriza koje su nas pogodile- dodao je.

-Ova proslava nije samo sjećanje na prošlost, već i potvrda snage i zajedništva svih mještana Donje Lomnice, koji zajedno grade bolju i jaču zajednicu za buduće generacije – zaključio je gradonačelnik.

lomnica2