Prijava

Vaša prijava

Poziv zanteresiranim subjektima za sudjelovanje u fokus skupinama i radionicama EU projekta „InterWine


interwine12
Grad Velika Gorica partner je u EU projektu “InterWine: Spajanjem kulturne baštine i eno-turizma do stvaranja održive prekogranične destinacije”, čija je ukupna vrijednost 1.383.080,02 eura te traje 30 mjeseci (1.8.2024. – 31.1.2027.), a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program prekogranične suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska.

Ovaj projekt povezuje sedam partnera iz Hrvatske i Slovenije s glavnim ciljem razvoja inovativnog turističkog proizvoda koji kombinira kulturnu baštinu i tradiciju vinarstva i vinogradarstva, potičući time održiv razvoj i turističku atraktivnost regije.

Naime, kroz sinergiju između Hrvatske i Slovenije, stvorit će se održiv turistički proizvod koji će pridonijeti razvoju lokalnih zajednica i gospodarskom rastu. Ova inicijativa otvorit će vrata ne samo turistima, nego i lokalnim proizvođačima koji će dobiti priliku predstaviti svoja vina i kulturnu baštinu širem auditoriju.

Projekt InterWine obuhvaća tri ključna područja – Veliku Goricu, Pušću i Brežice u Sloveniji, gdje će se, kroz posebno opremljene prostorije, prikazivati bogata kulturna baština i vinska tradicija ovih područja. InterWine prostorije poslužit će kao mjesto okupljanja lokalnih proizvođača vina i kulturnih djelatnika, potičući turistički razvoj regije.

Projekt uključuje aktivnosti poput razvoja novih turističkih proizvoda, edukacije ključnih dionika te promocije turističkih destinacija putem online platformi i opipljivih elemenata.
S obzirom na aktivnost održavanja radionica i fokus skupina s ključnim dionicima u svrhu kreiranja novog turističkog proizvoda, ovim putem Grad Velika Gorica moli sve zainteresirane fizičke i/ili pravne osobe te bilo koje druge subjekte koji mogu imati doticaj sa spajanjem kulture i turizma, a na segmentu vinogradarstva i vinarstva da se jave u Upravni odjel za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove EU na broj telefona: 01/5520-521 ili na e-mail: eu.fondovi@gorica.hr, osoba za kontakt: Ivana Grljević, najkasnije do 8.10.2024. godine.

InterWine plakat