Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Ačkar sa dobrovoljnim darivateljima krvi


U Pučkom otvorenom učilištu večeras su dodijeljene nagrade dobrovoljnim darivateljima krvi našeg grada. Njih ukupno 48 danas je nagradio gradonačelnik Krešimir Ačkar, u pratnji pročelnice Lane Krunić Lukinić, te Renate Deak, ravnateljice Crvenog križa Velika Gorica.

– Okupili smo se kako bismo obilježili dan dobrovoljnih darivatelja krvi i kako bismo podijelili jubilarna priznanja. Ukupno je 48 darivatelja i darivateljica koji će dobiti znakove priznanja – rekla je Renata Deak, ravnateljica Crvenog križa Velika Gorica. Dodala je i da neprestano rade na promociji darivanja krvi u Velikoj Gorici te su do sada u ovoj godini proveli 40 akcija kroz koje su prikupili 2666 doza.

– Ako uzmemo u obzir da jedna doza može spasiti tri života, to je gotovo osam tisuća života koje su spasili darivatelji iz Velike Gorice. Od početka od kada smo krenuli je bilo upola manje doza, radi se o povećanju broja, trudimo se govori Deak i dodaje kako godišnje imaju oko 100 novih darivatelja što je pohvalan broj.

Veliku pohvalu svima njima uputio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– U ovom današnjem svijetu, vi darujte krv anonimno iz plemenitih razloga. Svaka vam čast. Pokazujete da dobro možemo učiniti samo ako tu dobrotu budemo širili kao svoj osobni primjer, a to vi činite. Zadovoljan sam i ponosan što sam večeras s vama. Spasili ste mnoge živote i čestitam vam na tome. Neka ovo bude poticaj i drugima da se uključe i daruju krv. Sa zahvalnošću ističemo da smo grad plemenitog i velikog srca i zato smo visoko na ljestvici visokih moralnih vrednota. Jedini smo koji se možemo pohvaliti da su sve volonterske organizacije prisutne u svakom procesu, da imamo naselja s nultom stopom međuvršnjačkog nasilja. Želim vam da nastavite biti primjer svima nama – izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom dodjele.

Brončani znak dobilo je 27 žena i muškaraca koji su dali krv 35 (žene) i 50 puta (muškarci). Srebrni znak su primili njih 13, a oni su 55 puta darivali (žene), 75 puta (muškarci). To su Anamarija Lozić, Biserka Grgić, Tihomir Jurman, Krešimir Maričić, Miroslav Vučković, Darko Cvetnić, Miroslav Kovačević, Ivan Majdanžić, Bojan Grabas, Mile Danilović, Zoran Miković, Miroslav Bogović, Stjepan Zgurić, Tomislav Šarlija, Stjepan Starešinović, Josip Knapić, Robert Radač, Antonio Sviličić, Igor Marković, Damir Filković, Željko Mankas, Josip Taradi, Bruno Kralj, Tomislav Tkalec i Dražen Toplak.

Srebrni znak priznanja i zahvalnicu za darivanje krvi 55 puta (žene) i 75 puta (muškarci), primilo je 13 dobitnika – Hrvojić Jelena, Mihalić Kata, Šmerda Biserka, Dragan Blažević, Vlatko Martić, Josip Katalenić, Dinko Sičić, Zoran Veseli, Imamović Almir, Branimir Sremić, Robert Ljubić, Kovačić Zlatko i Žerjavić Mario.

Zlatni znak primila su tri muškarca koji krv darivali 100 puta – Šenjug Marko, Hačić Zdravko i Kelihar Ivica.

Uz navedene, podijeljene su i završne zahvalnice za osobe koje više ne mogu darovati krv. Dobitnici su Vlatko Martić, Vera Rak, Danijel Turk i Zlatko Vinter.