Prijava

Vaša prijava

Velikogorički tjedan zdravlja najavio ulazak Velike Gorice u Mrežu zdravih gradova


zdrav1
Drugi velikogorički tjedan zdravlja koji se održao od 03.06. do 08.06.2013 pružio je Velikogoričanima niz vrijednih savjeta i uputa o očuvanju i unaprijeđenju zdravlja.

U sklopu tjedna dana građanima su se predstavile specijalizirane medicine velikogoričkog Doma zdravlja: pedijatrija, neurolgija, pulmologija i dermatolgija. Građanima su se predstavile i velikogorička Hitna služba, te Ljekarne Zagrebačke županije.

Uz specijalizirane medicine Doma zdravlja, Velikogoričanima su se predstavile i udruge čiji programi i aktivnosti djeluju preventivno,usmjeravajući i podržavajući građan da brinu o svom psihofizičkom zdravstvenom stanju. Među njima su bili Udruga “Ti si OK”, Nutrisionistički klub Melem, Udruga za prevenciju karijesa, te udruge “Krila ljubav” i “VG Dijabetičar”.

Grad Velika Gorica pokrenula je proces ulaska u Mrežu zdravih gradova čime se simbolično pokreće projekt “Zdravi grad – grad jednakih mogućnosti”, koji ima za cilj poticanje zdravog življenja i podizanje opće razine zdravlja građana Velike Gorice. Osobama s invaliditetom mora se omogućiti kvalitetan i u potpunosti ravnopravan život sa ostalim građanima Velike Gorice.

Projekt “Zdravi grad – grad jednakih mogućnosti” dio je gradskog razvojnog programa “Gorica 2020″.

zdrav2
zdrav3
zdrav4
zdrav5


Intervju s ravnateljicom