Prijava

Vaša prijava

Velikogorički poljoprivrednici na prezentaciji bespovratnih financiranja za 2019.


vegora
Preko pedeset goričkih poljoprivrednika okupilo se na radionici o financijskim potporama za razvoj poljoprivrede. Za naše poljoprivrednike, razvojna agencija Grada VE-GO-RA, okupila je predstavnike Ministarstva poljoprivrede, Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Lokalne akcijske grupe Zrinska Gora – Turopolje, Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG) i Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR). Gosti su prezentirali potpore na raspolaganju iz svojih resora i odgovarali na pitanja prisutnih.

Poljoprivrednici su na jednom mjestu mogli saznati kako pripremiti nužnu dokumentaciju za prijave na natječaje, za što mogu tražiti financiranja i gdje se i kako mogu prijaviti.
Posjetitelji su bili različitih poljoprivrednih grana i svojim četverosatnim prisustvom, koliko je trajala radionica, pokazali da postoji potreba za ovakvim okupljanjima.

Među raznim pozitivnim komentarima, izdvajamo izraz zadovoljstva današnjom radionicom podijelio je s nama i gdin Mato Rokić iz poljoprivrednog poduzeća Agro Rokić d.o.o., koji je ujedno i komentirao da bi trebalo biti više ovakvih okupljanja da se vidi tko šta radi i tko s kim može u budućnosti surađivati.