Prijava

Vaša prijava

Sutra počinje najurbaniji i najkreativniji vikend u Velikoj Gorici


MUZEJ GLAVNA
U sklopu 6. VG FESTa – festivala urbane kulture i kreativnog nereda koji će se održati od 31.5. do 2.lipnja u parku ispred Muzeja Turopolja u Velikoj Gorici, sve posjetitelje očekuje bogat program u kojem će zasigurno svatko moći pronaći nešto za sebe: stand up i pub kviz na otvorenom, kreativne i plesne radionice, žongleri, prezentacija zračnih vještina, projekcija dokumentarnog filma „Plastični ocean“, plesni dvoboji, break dance, crtanje grafita… Park ispred Muzeja na tri će dana postati kreativna platforma koju će zauzeti umjetnici, akrobati, plesačice i plesači, veliki i mali koji će s posjetiteljima kreirati šaroliki program najveselijeg goričkog uličnog festivala.

Trodnevno događanje ove godine, uz urbano i kreativno, nosi i „eko“ oznaku te nudi niz radionica s naglaskom na zaštiti okoliša: od one ekološke „Ne VGtiraj nego recikliraj“ do radionica izrade prirodne kozmetike, kugli za kupanje, zelene optike, zdrave hrane, terarija ili heklanja.

Sva tri dana festivala za posjetitelje je otvorena i chill zona s ugostiteljskom street food & drinks ponudom u kojoj možete predahnuti uz knjigu, pogledati radove mlade umjetnice Antonelle Šantek “Lutajuća knjiga“ ili pak dječje radove od otpadnog materijala.

U petak 31. svibnja u 21h program „Retro is back“ oživljava glazbene ‘80-te i ´90-te s legendarnim dvojcem “Jeans generacije” iz grupe „Neki to vole vruće“, a festival će završiti u nedjelju 2. lipnja uz prasak i to nastupom velikogoričke grupe Alive, a poslije njih slijedi rock poslastica – nastup grupe Bang Bang od 20.30h iza koje stoje hitovi poput ‘Imam’, ‘Nešto me pogodilo’, ‘Negdje na cesti’…

Više informacija možete pronaći na web stranici ww.tzvg.hr ili Facebook stranici.

vgfest