Prijava

Vaša prijava

Energetska obnova škola: Do početka školske godine bit će završena glavnina radova


skole1
Najveće gradsko gradilište ovih su mjeseci zasigurno dvije osnovne škole na kojima traju radovi na energetskoj obnovi. Riječ je o osnovnim školama Nikole Hribara i Vukovina koje će početkom školske godine đake dočekati u novom ruhu.

Kako teku radovi uvjerio se i gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima koji je škole obišao te pohvalio dinamiku izvođenja. „Radovi su gotovi u rekordnom roku, na discipliniran i korektan način. Sve one radnje koje su preduvjet za početak škole bit će gotove do početka školske godine, a radovi koji nam preostaju kroz rujan i listopad, to su većinom vanjski radovi i radovi na sportskim dvoranama, neće ometati školski i obrazovni proces“, kaže gradonačelnik.

Hribar: Moderniji, ljepši i ugodniji

U Osnovnoj školi Nikole Hribara vrijednost radova je oko 20 milijuna kuna, od čega je gotovo 40 posto sufinancirano sredstvima iz EU fondova. Bit će obnovljena stolarija, krovište, ugradit će se novi kondenzacijski sustavi po učionicama, u sportskoj dvorani, ventilacija… Bit će to nova i moderna škola koja će s obzirom na dosadašnju potrošnju, koja godišnje iznosi čak 900 tisuća kuna za razne energente, ostvarivati čak 76 posto ušteda. „Škola će biti ljepša, modernija, uz energetske uštede, a moderni rekuperatori zraka omogućavat će djeci ugodniji boravak“, zaključuje gradonačelnik.

Učionica na otvorenom, škola u prirodi

I na staroj osnovnoj školi u Vukovini radi se punom parom. Škola će dobiti novu stolariju, fasadu, moderno grijanje koje će omogućiti značajne uštede, novu sportsku dvoranu s podnim grijanjem, smanjit će se troškovi struje i drugih energenata. Investicija je teška 9,3 milijuna kuna, od kojih su 3,7 milijuna bespovratna sredstva iz EU fondova, dok je ostatak novca, uz Grad Veliku Goricu, osigurala Zagrebačka županija i resorno ministarstvo.

Habdeliću novo sjenilo

I u drugim školama se radi. Osnovna škola Jurja Habdelića dobiva novo sjenilo s istočne strane kako bi se omogućio djeci nesmetani boravak. “Uz blagovaonu koju smo napravili prošle godine i ove sad radove možemo reći da je škola spreman za kompletnu energetsku obnovu, stolariju, fasadu i druge potrebne izmjene kako bi se novim i modernim uvjetima prilagodila djeci”, zaključio je Barišić.

skole2
skole3
skole4
skole5