Prijava

Vaša prijava

Poziv: Seminar „Biciklom do cilja – bolja klima za sve“, 26. studenoga 2019. godine u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta


cycle
Dokument radnog naziva „Analiza stanja i preporuke za unapređenje biciklističke infrastrukture s ostalim preporukama za unapređenje i razvoj biciklizma u Velikoj Gorici“ je u završnoj fazi izrade, te pozivamo sve zainteresirane građane i udruge da dođu na seminar na kojem će biti predstavljeni glavni elementi te će se raspravljati i davati prijedlozi za završnu verziju. Seminar će se održati 26. studenoga 2019. godine u Vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu.

Više informacija o seminaru i prijavu možete izvršiti na slijedećoj poveznici (link: https://door.hr/poziv-seminar-biciklom-do-cilja-bolja-klima-za-sve-26-11-2019-u-velikoj-gorici/)

Grad Velika Gorica sudjeluje kao partner u projektu „Cycling as an element of urban climate mitigation policy – cyclurban“ koji za cilj ima promicanje korištenja bicikala te biciklističke infrastrukture u gradovima. Projekt je započeo s provedbom u studenom 2017. godine.
U projektu sudjeluje ukupno 13 partnera iz 6 zemalja: Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt e. V.; Koln, Njmačka; Baltic Environmental Forum Estonia, Tallinn, Estonija; Grad Tartu, Tartu, Estonija; Baltic Environmental Forum Latvia, Riga, Latvia; The Latvian Cyclist union, Riga, Latvia; DOOR, Zagreb, Hrvatska; Grad Velika Gorica, Hrvatska; National Observatory of Athens, Atena, Grčka; ECOCITY, Atena, Grčka; National Technical University of Athens, Atena, Grčka; Earth and People, Varšava, Poljska; Grad Varšava, Poljska
Projekt je ukupne vrijednosti 641.264,11 EUR te je sufinanciran od strane Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u isnosu od 462.729,17 EUR. Predviđeno trajanje projekta je 28 mjeseci.
Projekt je prijavljen na natječaju Euki (Europska inicijativa za klimu)

Projekt Cyclurban (cycling as an element of urban climate mitigation policy; Bicikliranje kao element urbanih klimatskih promjena) se bavi načinima smanjivanja emisije CO2 plinova u gradovima kroz promociju i razvoj biciklizma kao alternativnog načina putovanja. Sukladno tome, u svim državama članicama projekta će se razviti jedna analiza/strategija s preporukama za poboljšanje korištenja bicikla za odlazak na posao ali i za svakodnevne aktivnosti.