Prijava

Vaša prijava

Teretni promet kroz Mraclin odlazi u povijest: Na proljeće se otvara nova cesta spojena sa D-30 i Buševcem


mraclin1
Na Mraclinskom polju traju intenzivni radovi na izgradnji vrlo važne prometnice kojom bi se Mraclin, jedno od najstarijih gradskih naselja, trebao spojiti na državnu cestu D-30 odnosno prema Buševcu.

Riječ je o cesti koja bi kroz koji mjesec, to jest do proljeća, trebala dislocirati teretni i veliki promet koji je prolazio kroz samo središte naselja Mraclin te ubuduće generirati bolje i kvalitetnije uređenje samog naselja kroz njihove interne prometnice, pješačke i biciklističke staze, a samim time podići i kvalitetu života.

- Radovi napreduju izvrsno, srećom imamo dobre vremenske uvjete i kao što vidite izgrađeno je nekoliko mostova te su uređeni kanali. Utvrđena je posteljica te su napravljene pripreme za asfaltiranje. Kada prorade asfaltne baze, dakle vrlo skoro mi na proljeće očekujemo da cesta u potpunosti bude asfaltirana, odnosno u dužini od 1750 metara i uklopljena s jedne strane u naselje Mraclin a s druge strane u državnu cestu D-30- rekao je danas prilikom obilaska radova gradonačelnik Dražen Barišić dodavši da je riječ o projektu vrijednom 9,2 milijuna kuna s PDV-om.

Iako je Mraclin manje naselje, to je jedino naselje koje ima razvijenu industrijsku zonu u kojoj sada ima nekoliko stotina zaposlenika. Tamo se nalaze i velike tvrtke poput PPS Galeković te Kova d.o.o. čijih 400-tinjak zaposlenika svako jutro dolazi na posao u to malo naselje.

- Mislimo da će onda i oni dobiti ideju i šansu da izgrađuju nove kapacitete. Ono što je nama najbitnije je da se tamo nalazi i naše odlagalište otpada, odnosno reciklažno dvorište, tako da u budućnosti kada ćemo to uređivati moramo imati ovako pristupnu cestu kako bi izbjegli teški promet kroz naselje Mraclin- zaključio je gradonačelnik.

Svoje zadovoljstvo gradnjom nove ceste podijelio je predsjednik Mjesnog odbora Mraclin, Tihomir Hubak, sretan što će ubuduće zaposlenici imati nesmetan prilaz svojim pogonima, ali i što će se uvelike olakšat promet kroz naselje.

- U najvećoj mjeri olakšat će se promet kroz selo Mraclin jer znate i sami koliki su to teretni kamioni koji prolaze naseljem. Riječ je od 200-tinjak kamiona dnevno koji prođu u oba pravca, što prema odlagalištu, a što prema industrijskoj zoni. Ova cesta će biti spas za Mraclin i ja se nadam da ćemo uživati u tome- rekao je Hubak.